Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Traditionele tempels en moderne steden

Ook de bijzondere natuur en keizerlijke invloeden kun je tijdens een rondreis door Japan niet missen.

Bekijk reizen 

Rondreis door Japan: traditionele tempels en moderne architectuur

Tijdens een rondreis door Japan maak je kennis met de verrassende combinatie van eeuwenoude tradities en moderne metropolen vol indrukwekkende architectuur. Onderweg proef je de lekkerste authentieke Japanse gerechten en ervaar je de rijke geschiedenis van het land. Bovendien vind je in Japan schitterende natuur, zoals de reusachtige berg Mount Fuji. Dankzij het betrouwbare openbaar vervoer en de zeer veilige steden is Japan voor iedere reiziger een uitstekend vakantieland.

Naar welke rondreizen in Japan ben je op zoek?

Tips en informatie voor jouw rondreis in Japan

De mooiste bezienswaardigheden van Japan 
Een combinatie van traditionele tempels en moderne architectuur, een lange lijst van heerlijke gerechten en een unieke geschiedenis.
Auto huren in Japan 

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Traditie, cultuur en tempels in Kyoto

Een rondreis naar Japan is niet compleet zonder een bezoek aan Kyoto. In deze bruisende stad gaan vooruitstrevendheid en traditie hand in hand. De belangrijkste bezienswaardigheden van Japan liggen verspreid over de stad, zoals de tempel Kiyomizu, het kasteel Nijo, de Gouden Tempel en de tempel Fushimi Inari-taisha. In de wijk Gion wandel je langs straten vol sfeervolle restaurants en bars. Hier zie je met wat geluk ook echte geisha's rondlopen. Het moderne Japan vind je terug in de reusachtige Kyoto Tower, het populaire Manga Museum en het indrukwekkende centraal station.

De bruisende metropool Tokyo

De Japanse hoofdstad Tokyo is in zekere zin een land op zich. Vrijwel iedere wijk lijkt een nieuwe stad met unieke eigenschappen. Laat je overdonderen door de enorme schaal van een van de grootste metropolen ter wereld, of vind de rust in de talrijke tempels, parken en musea die het oude Japan vertegenwoordigen. Bezoek de tempel Senso-ji, duik in de neonverlichte entertainmentwereld van de wijk Shinjuku of wandel over Shibuya Crossing, het drukste kruispunt ter wereld.

Herten voeren in Nara

Maak tijdens je rondreis in Japan een tussenstop in Nara. Deze stad vlak bij Kyoto is bekend vanwege het reusachtige Boeddhabeeld in de tempel Todaiji. Naast de schitterende parken en eeuwenoude tempels komen toeristen naar Nara om de heilige herten te bewonderen die door de stad wandelen. De 1200 tamme sikaherten worden gezien als boodschappers van de goden en hebben daarom een heilige status.

De indrukwekkende historie van Hiroshima

Hiroshima staat vooral bekend om de tragische gebeurtenissen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Bezoek het Museum ter Herdenking van de Vrede en zie de geschiedenis van de atoomexplosie en de ontzagwekkende gevolgen ervan. De stad heeft de draad ondertussen opgepakt en vormt nu een gezellige mix van winkels, restaurants en bars. Proef bijvoorbeeld de lokale lekkernij okonomiyaki, een soort van gevulde pannenkoek met zeevruchten, vlees, groenten of noedels.

Reis Japan door met de beroemde Shinkansen-trein

Gedurende een rondreis door Japan maak je kennis met het uitstekende openbaar vervoer van het land. Met name het treinnetwerk is spectaculair. Maak een treinrit in de Shinkansen, ook wel kogeltrein genoemd. Deze beroemde hogesnelheidstrein verbindt de grote steden van Japan met elkaar. Terwijl je geniet van een uiterst punctuele rit (een Shinkansen-trein loopt per jaar gemiddeld slechts één minuut vertraging op) bewonder je schitterende uitzichten op de berg Fuji, gelaagde rijstvelden en raas je over de Honshu-Shikoku-brug. Zelfs het bezoeken van het station is al een ervaring op zich: de perrons zijn brandschoon en de architectuur mag gerust futuristisch genoemd worden, met strakke lijnen en veel automatisatie.