Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tips en inspiratie voor Kroatië

Kroatië is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden en ook ideaal voor een vakantie met de kinderen. Wat moet je zeker gezien, geproefd en beleefd hebben in dit mooie land met aantrekkelijk klimaat? Laat je inspireren door deze tips en bezienswaardigheden.

De leukste bezienswaardigheden van Kroatië 
Met een kuststrook van ruim 1700 kilometer en meer dan 1200 eilanden is Kroatië een populaire vakantiebestemming. Maar ook is het land rijk aan historie: van het nog bijna intacte Romeinse amfitheater in Pula tot de voetsporen van dinosauriërs in Kaap Kamenjak.
De leukste bezienswaardigheden van Zagreb 
Ontdek de hoofdstad Zagreb. Bewonder het dak van de 18e-eeuwse Sint-Marcuskerk, ruik de zoete bloemen in de kleurrijke botanische tuin en zoek de schatten in de Zrinski-mijn.

Inspiratie per streek

10x het beste van Krk 
Veertig bij twintig kilometer, prachtige kiezelstranden en met gele brem begroeide berghellingen: dat is het Kroatische eiland Krk.

Bekijk ook deze tips en inspiratie

12 verrassende kustplaatsen in Europa 
Europa barst van de kustparels waar nog veel te ontdekken valt. Van heel dicht bij huis (Domburg) tot iets exotischer (Nessebar): op deze plekken heb je een heerlijke tijd.
De mooiste natuur in Europa 
In Europa vind je ongekend mooie natuurgebieden. Op deze 15 plekken moet je jezelf even in de arm knijpen: is dit écht, of een droomplek?
De mooiste watervallen van Europa 
Bekijk de mooiste van Europa, van de spectaculaire Gullfoss-waterval op IJsland tot onze eigen Loenense Waterval op de Veluwe.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Kroatië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Snel relaxt op je bestemming? Zoef met je ANWB Creditcard lekker snel langs Kroatische tolpoorten. Vraag hem nu alvast aan!