Naar artikel

Tips en inspiratie voor China

Verdiep je in de wondere Chinese natuur: van bergketens en meanderende rivieren tot bamboebossen met reuzenpanda's. Bezoek een van de vier historische hoofdsteden, zoals Peking of Xi’an voor een dosis cultuur. Drink thee op traditionele wijze en geniet van dim sum. Laat je inspireren door deze tips en bezienswaardigheden van China.

De mooiste bezienswaardigheden van China 
China, het land van de rijzende draak is enorm veelzijdig. Van moderne wereldsteden als Shanghai en Hongkong, tot traditionele dorpen als Pingyao. Een landschap versierd met eindeloze rijstvelden en grillige bergpieken.
De leukste bezienswaardigheden van Hongkong 
Wandel over het Wisdom Path op het groene Lantau Island, ervaar Disneyland op zijn Chinees en geniet vanaf de Avenue of the Stars van de overweldigende licht- en muziekshow tijdens de Symphony of Lights.
De leukste bezienswaardigheden van Beijing 
Bezoek de Verboden Stad en de Chinese Muur, maak kennis met het dagelijks leven van de oudere inwoners van Beijing in het Beihai Park en bewonder de ondergrondse ruimten van de Ming Graven.
ANWB Reisfilm China 
In deze film reizen we af naar China. Uiteraard brengen we een bezoek aan de Grote Muur en het Terracotta Leger, maar ook de minder bekende Yellow Mountains en maken een leuke fietstocht.
ANWB Reisfilm Tibet 
In deze film nemen we je mee naar het dak van de wereld, Tibet. We bezoeken het Potala paleis in Lhasa, verwonderen ons bij het Yamdrokmeer en zien kleurrijke gebedsvlaggetjes wapperen in de wind.

Bekijk ook deze tips en inspiratie

Dit zijn de mooiste tempels van Azië 
Welke tempels en tempelsteden in Azië zijn het bezoeken waard? Van de Hangende Tempel in de Chinese stad Datong, tempelstad Bagan in Myanmar tot de apentempel Swayambhunath in Nepal.
Top 100 mooiste steden ter wereld 
Een lijst waarin pracht, (on)bereikbaarheid, budget & verrassing in delicate balans zijn. Welke stad staat op nummer 1?

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 hulp en 5% Korting voor leden.

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.