Naar artikel

Inentingen - In welke landen nodig?

Zowel in de tropen als in subtropische landen loop je kans in contact te komen met besmettelijke ziekten. Ga je op vakantie, check dan ruim van tevoren of je een inenting nodig hebt.

Op vakantie is leuk, maar je wilt geen ziekten zoals hepatitis A en B, gele koorts of malaria oplopen. En dat kan helaas al tijdens een zeer kort verblijf! Daarom raden we je aan om minstens zes weken voor vertrek na te gaan welke voorzorgsmaatregelen je moet treffen. Dit kun je doen bij de huisarts of via de GGD. Houd er rekening mee dat sommige inentingen moeten worden herhaald voordat ze effectief zijn. Nog een reden dus om je inentingen op tijd te regelen.

Internationaal Bewijs van Inenting

Ben je te laat? Dan is dat een risico voor je gezondheid, maar er bestaat ook een kans dat je het land van bestemming niet in komt. Veel landen buiten de Europese Unie verplichten de toerist tot inentingen tegen bepaalde tropische ziekten. Laat je je inenten, dan ontvang je een vaccinatieboekje, het ‘International bewijs van inenting’. Bewaar dit goed en neem het altijd mee op reis. Sommige landen willen bij de douane bepaalde stempels in het boekje zien. Bewaar het daarom in je handbagage. Bovendien is het voor jezelf een handig overzicht van je vaccinatiestatus.

Voor welke landen is een inenting nodig?

Wil je weten voor welke landen een inenting nodig is? Let in ieder geval op als je naar de volgende landen reist:

Voor een exact overzicht van waar welke ziekte voorkomt, verwijzen we je graag door naar de ANWB Landeninformatie. Hier vind je alle landen waarvan wij praktische informatie bijhouden. Ook kun je op de website van de GGD terecht.

Meer informatie

Wil je meer informatie over inentingen? Informeer bij je huisarts voor persoonlijk advies of kijk op www.ggdreisvaccinaties.nl. Handige apps met informatie zijn de GGPReistmee app en de ANWB Vakantiehulp app.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Nu15%korting

ANWB reisverzekering

Vertrouw op de beste hulp tijdens je vakantie. Als er onverwachts iets gebeurt, staat onze Alarmcentrale dag en nacht voor je klaar.
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.