Naar artikel

Inentingen - In welke landen nodig?

Zowel in de tropen als in subtropische landen loop je kans in contact te komen met besmettelijke ziekten. Ga je op vakantie, check dan ruim van tevoren of je een inenting nodig hebt.

Op vakantie is leuk, maar je wilt geen ziekten zoals hepatitis A en B, gele koorts of malaria oplopen. En dat kan helaas al tijdens een zeer kort verblijf! Daarom raden we je aan om minstens zes weken voor vertrek na te gaan welke voorzorgsmaatregelen je moet treffen. Dit kun je doen bij de huisarts of via de GGD. Houd er rekening mee dat sommige inentingen moeten worden herhaald voordat ze effectief zijn. Nog een reden dus om je inentingen op tijd te regelen.

Internationaal Bewijs van Inenting

Ben je te laat? Dan is dat een risico voor je gezondheid, maar er bestaat ook een kans dat je het land van bestemming niet in komt. Veel landen buiten de Europese Unie verplichten de toerist tot inentingen tegen bepaalde tropische ziekten. Laat je je inenten, dan ontvang je een vaccinatieboekje, het ‘International bewijs van inenting’. Bewaar dit goed en neem het altijd mee op reis. Sommige landen willen bij de douane bepaalde stempels in het boekje zien. Bewaar het daarom in je handbagage. Bovendien is het voor jezelf een handig overzicht van je vaccinatiestatus.

Voor welke landen is een inenting nodig?

Check of je voor een bepaald land een inenting nodig hebt op de ANWB Reiswijzer. Hier vind je alle landen waarvan wij praktische informatie bijhouden. 

Meer informatie

Wil je meer informatie over inentingen? Informeer bij je huisarts voor persoonlijk advies of kijk op www.ggdreisvaccinaties.nl. Een handige app met informatie is de GGPReistmee app.

Misschien vind je dit ook interessant

ANWB Reiswijzer 
Wil jij ontspannen vertrekken naar je bestemming? In de ANWB Reiswijzer vind je alle informatie om goed voorbereid op weg te gaan. Check ‘m voor vertrek!
Slim inpakken doe je zó 
Van autovakantie tot vliegvakantie. Met onze paklijsten weet je zeker dat je alles bij je hebt!
Hygiëne op reis: handige tips 
Ziekte kan je vakantie flink vergallen. Reizigersdiarree dankzij vies drinkwater, of een parasiet die je na een fijne zwempartij oppikt. Gelukkig is het vaak te voorkomen - met deze tips.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. ANWB Visa Silver Card en ANWB Visa Gold Card. Nu het eerste jaar extra voordeel.