Naar artikel

Inentingen - In welke landen nodig?

Zowel in de tropen als in subtropische landen loop je kans in contact te komen met besmettelijke ziekten. Ga je op vakantie, check dan ruim van tevoren of je een inenting nodig hebt.

Op vakantie is leuk, maar je wilt geen ziekten zoals hepatitis A en B, gele koorts of malaria oplopen. En dat kan helaas al tijdens een zeer kort verblijf! Daarom raden we je aan om minstens zes weken voor vertrek na te gaan welke voorzorgsmaatregelen je moet treffen. Dit kun je doen bij de huisarts of via de GGD. Houd er rekening mee dat sommige inentingen moeten worden herhaald voordat ze effectief zijn. Nog een reden dus om je inentingen op tijd te regelen.

Internationaal Bewijs van Inenting

Ben je te laat? Dan is dat een risico voor je gezondheid, maar er bestaat ook een kans dat je het land van bestemming niet in komt. Veel landen buiten de Europese Unie verplichten de toerist tot inentingen tegen bepaalde tropische ziekten. Laat je je inenten, dan ontvang je een vaccinatieboekje, het ‘International bewijs van inenting’. Bewaar dit goed en neem het altijd mee op reis. Sommige landen willen bij de douane bepaalde stempels in het boekje zien. Bewaar het daarom in je handbagage. Bovendien is het voor jezelf een handig overzicht van je vaccinatiestatus.

Voor welke landen is een inenting nodig?

Wil je weten voor welke landen een inenting nodig is? Let in ieder geval op als je naar de volgende landen reist:

Voor een exact overzicht van waar welke ziekte voorkomt, verwijzen we je graag door naar de ANWB Landeninformatie. Hier vind je alle landen waarvan wij praktische informatie bijhouden. Ook kun je op de website van de GGD terecht.

Meer informatie

Wil je meer informatie over inentingen? Informeer bij je huisarts voor persoonlijk advies of kijk op www.ggdreisvaccinaties.nl. Een handige app met informatie is de GGPReistmee app.

Misschien vind je dit ook interessant

ANWB Reiswijzer 
Bekijk op ANWB Reiswijzer of je welkom bent in het vakantieland van je keuze én welke beperkende voorwaarden daar gelden als gevolg van het coronavirus.
Slim inpakken doe je zó 
Van fietsvakantie tot wintersport. Met onze paklijsten weet je zeker dat je alles bij je hebt.
Hygiëne op reis: handige tips 
Ziekte kan je vakantie flink vergallen. Reizigersdiarree dankzij vies drinkwater, of een parasiet die je na een fijne zwempartij oppikt. Gelukkig is het vaak te voorkomen - met deze tips.

Speciaal voor jou geselecteerd

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden