Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tips en inspiratie voor Zwitserland

In Zwitserland vind je ruimte en natuur in overvloed om naar hartenlust te wandelen of te fietsen. Je kent het misschien als het land van de besneeuwde bergtoppen en diepe meren, maar ook vind je er middeleeuwse kastelen, unieke steden en zelfs tropische eilanden. Laat je inspireren door deze tips en bezienswaardigheden.

De mooiste bezienswaardigheden van Zwitserland 
Bekend van chocolade en de Zwitserse horloges, maar ook diepe meren, kolossale bergen en uitgestrekte weides.
De leukste bezienswaardigheden van Bern 
Bern is een charmante stad omringd door de besneeuwde toppen van de Alpen. Waar in het historische centrum de tijd lijkt stil te staan en de middeleeuwse gebouwen het decor vormen.
10 redenen om naar Ticino in Zwitserland te gaan 
Ticino is het zuidelijkste kanton van Zwitserland, maar eigenlijk ademt alles hier Italië: de huizen, de sfeer, de mensen. Zelfs de voertaal is Italiaans.
16 redenen om naar de regio Bern in Zwitserland te gaan 
Bij Bern denk je al snel aan de charmante stad met het historische centrum. Maar Bern is ook de naam van de regio, waar je felblauwe meren ziet en indrukwekkende watervallen.
Wintersport Zwitserland 
De wintersport in Zwitserland staat bekend als een veelzijdige skiparadijs, dat een grote concurrent is geworden van omliggende landen als Frankrijk en Oostenrijk.
15x de mooiste treinreizen in Zwitserland 
Rij langs prachtige bergen, meren en wijngaarden. Zwitserland ontdekken in de trein is indrukwekkend en verrassend. Ontdek 15 mooie treinreizen door Zwitserland.

Bekijk ook deze tips en inspiratie

De mooiste plekken in de Alpen 
Besneeuwde pieken, groene weides, diepe valleien en heldere meren: Europa's grootste bergketen heeft het allemaal. Bekijk de 10 mooiste plekken in de Alpen.
De mooiste bergtoppen in Europa 
Wil je genieten van het mooiste uitzicht? Dan moet je de hoogte in! Acht fraaie bergen in Europa: van Schotland tot Zwitserland.
De mooiste nationale parken in Europa 
Europa telt honderden nationale parken – alleen al in Nederland vinden we er eenentwintig! Deze kan je zeker op je verlanglijst zetten.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Zwitserland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Geen gedoe met Zwitserse Franken? Betaal met je ANWB Creditcard! Vraag hem nu alvast aan voor al je vakantie uitspattingen!