Naar artikel

Tips en inspiratie voor Zwitserland

In Zwitserland vind je ruimte en natuur in overvloed om naar hartenlust te wandelen of te fietsen. Je kent het misschien als het land van de besneeuwde bergtoppen en diepe meren, maar ook vind je er middeleeuwse kastelen, unieke steden en zelfs tropische eilanden. Laat je inspireren door deze tips en bezienswaardigheden.

De mooiste bezienswaardigheden van Zwitserland 
Bekend van chocolade en de Zwitserse horloges, maar ook diepe meren, kolossale bergen en uitgestrekte weides.
De leukste bezienswaardigheden van Bern 
Bern is een charmante stad omringd door de besneeuwde toppen van de Alpen. Waar in het historische centrum de tijd lijkt stil te staan en de middeleeuwse gebouwen het decor vormen.
10 redenen om naar Ticino in Zwitserland te gaan 
Ticino is het zuidelijkste kanton van Zwitserland, maar eigenlijk ademt alles hier Italië: de huizen, de sfeer, de mensen. Zelfs de voertaal is Italiaans. Ticino bestaat voor driekwart uit bos en bergnatuur. Er zijn Ticiner Alpen tot wel 3402 meter hoog met eeuwige sneeuw en prachtige dalen. Kom je bij de zuidgrens, dan wuiven de palmbomen je toe. Daar liggen ook de meren Lago Maggiore en Lago di Lugano, die worden gedeeld met Italië. We geven je tien redenen om naar Ticino af te reizen.

Bekijk ook deze tips en inspiratie

De mooiste plekken in de Alpen 
Besneeuwde pieken, groene weides, diepe valleien en heldere meren: Europa's grootste bergketen heeft het allemaal. Bekijk de 10 mooiste plekken in de Alpen.
Mooiste bergtoppen van Europa 
Wil je genieten van het mooiste uitzicht? Dan moet je de hoogte in! Acht fraaie bergen in Europa: van Schotland tot Zwitserland.
De mooiste nationale parken in Europa 
Europa telt honderden nationale parken – alleen al in Nederland vinden we er eenentwintig! Deze kan je zeker op je verlanglijst zetten.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Zwitserland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 hulp en 5% Korting voor leden.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Geen gedoe met Zwitserse Franken? Betaal met je ANWB Creditcard! Vraag hem nu alvast aan voor al je vakantie uitspattingen!