Winterbanden test 2018: 175/65 R14 T

De winterbanden testresultaten 2018 voor deze bandenmaat op een rijtje

Hier vind je alle testresultaten van de Winterbandentest 2018 in maat 175/65 R14 T. Deze bandenmaat wordt vooral gemonteerd onder stadsauto’s en kleine middenklassers zoals de Citroën C3, Fiat 500, Ford Fiesta, Kia Picanto en VW Up.

Testbaan winterbandentest

Testresultaten winterbanden 175/65 R14 T

Merk/type

Eindoordeel

Prijsindi-
catie

Droog
15%

Nat
30%

Sneeuw
20%

IJs
10%

Geluid
5%

Verbruik
10%

Slijtage
10%

Snelheids-
proef

Bestel bij
KwikFit

Continental WinterContact TS860 (1) 85,00 + +/++ +/++ + Ø + +/++ Bestel
Dunlop Winter Response 2 (2) 85,00 + +/++ +/++ + Ø +/++ +/++

Bestel

Firestone Winterhawk 3 (3) 75,00 +/++ Ø/+ + + Ø +/++ +/++

 

Goodyear UltraGrip 9 (4) 80,00 Ø/+ + Ø/+ + Ø +/++ ++

Bestel

Esa+Tecar Super Grip 9 (5) 70,00 + + Ø/+ + Ø +/++ +/++

 

Nokian WR D4 (6) 75,00 Ø/+ + Ø/+ + -/Ø + +/++

 

Vredestein Snowtrac 5 (7) 75,00 + Ø/+ + + -/Ø +/++ +

Bestel

Pirelli Cinturato Winter (8) 75,00 Ø + + + Ø +/++ Ø/+

Bestel

Sava Eskimo S3+ (9) 70,00 Ø/+ Ø/+ + + Ø + +/++

 

Debica Frigo 2 (10) 70,00 Ø/+ Ø/+ + + Ø + +/++

 

Semperit Master-Grip 2 (11) 70,00 -/Ø + +/++ + -/Ø + +

 

Nankang Snow SV-3 (12) 65,00 + --/- -- + Ø Ø/+ +/++  

 

Verklaring plussen, minnen en sterren

Zeer goed

Goed

Voldoende

Matig

Slecht

 

++ zeer goed Ø/+ ruim voldoende - onvoldoende
+/++ goed tot zeer goed Ø voldoende --/- slecht
+ goed -/Ø net onvoldoende -- zeer slecht

 

 

Extra uitleg bij bovenstaande tabel:

Prijsindicatie Gemiddelde prijs inclusief monteren, balanceren, verwijderingsbijdrage en btw
Verbruik Het verbruik is een indicatie voor de rolweerstand.
Wat betekenen de percentages in de tabel? De genoemde percentages in de tabel zijn de zogeheten wegingsfactoren. Sommige onderdelen tellen zwaarder mee in het eindoordeel dan andere. Bekijk de resultaten ook met in uw achterhoofd wat voor u zelf belangrijk is. Bijvoorbeeld, als u maar erg weinig rijdt is slijtvastheid van minder belang. 

 

Opmerkingen bij de banden

 1. Continental WinterContact TS860
  Samen met Dunlop winnaar van deze test. Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op nat en op sneeuw (beste uit de test op beide onderdelen).

 2. Dunlop Winter Response 2
  Samen met Continental winnaar van deze test. Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Geen tekortkomingen. Goed tot zeer goed op nat en op sneeuw.
 3. Firestone Winterhawk 3
  Goed tot zeer goed op droog (beste uit de test) en goed op sneeuw en ijs. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat. Daarbij gaat het om de zijdelinge grip, op remmen en aquaplaning is wel goed gescoord.
 4. Goodyear UltraGrip 9
  Goed op nat en een zeer goede slijtvastheid (beste uit de test). Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op droog wegdek en sneeuw. Op droog zitten die bij het remmen, op sneeuw is de zijdelingse grip onvoldoende.
 5. Esa+Tecar Super Grip 9
  Goed op nat wegdek en laagste verbruik uit de test. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op sneeuw. Deze band is vooral (als een voordelig alternatief) voor de Zwitserse markt ontwikkeld (door Goodyear) maar wordt ook in Nederland aangeboden (zie www.tecarbanden.nl).       
 6. Nokian WR D4
  Band met een gewogen eindcijfer op 4 sterren niveau. Afgewaardeerd  door lichte tekortkomingen op droog wegdek en op sneeuw. Op droog gaat het dan om remmen, op sneeuw om zijdelingse grip. Het geluid van deze band ligt wat boven het gemiddelde van het testveld.                      
 7. Vredestein Snowtrac 5
  Goed op droog wegdek en op sneeuw. Afgewaardeerd door tekortkomingen op nat wegdek. Afrolgeluiden wat hoger dan het gemiddelde van het testveld. Ook de slijtage wat hoger dan gemiddeld maar nog wel aan de goede kant van de grens tussen ruim voldoende en goed.
 8. Pirelli Cinturato Winter
  Goed op nat wegdek en op sneeuw. Afgewaardeerd door duidelijke tekortkomingen op droog wegdek. Ook tekortkomingen op slijtvastheid, de band zit hier op 77% van het gemiddelde (de norm).
 9. Sava Eskimo S3+
  Gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Goed op sneeuw en ijs en goede slijtvastheid. Ten opzichte van het 4 sterren niveau zijn er tekortkomingen op droog en op nat wegdek. Remmen nat is nog wel ruim voldoende maar op wegligging nat en zijdelingse grip heeft de band maar weinig reserves.     
 10. Debica Frigo 2
  Gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Goed op sneeuw en ijs en goede slijtvastheid. Ten opzichte van het 4 sterren niveau zijn er tekortkomingenop droog en op nat wegdek. Remmen nat is nog wel ruim voldoende maar op wegligging nat en zijdelingse grip heeft de band maar weinig reserves.      
 11. Semperit Master-Grip 2
  Goed tot zeer goed op sneeuw. Afgewaardeerd door duidelijke tekortkomingen op droog wegdek. Remmen droog is nog voldoende maar op wegligging en veilig weggedrag scoort de band onvoldoende.
 12. Nankang Snow SV-3
  Ronduit slecht op nat wegdek. Ook zeer slecht op sneeuw.