Winterbanden test 2019: 205/65 R16 C

De winterbanden testresultaten 2019 voor deze bandenmaat op een rijtje

Hier vind je alle testresultaten van de Winterbandentest 2019 in maat 205/65 R16 C. Deze banden zijn specifiek bedoeld voor gebruik onder bestelauto's, daarop gebaseerde personenbusjes, campers en in sommige gevallen ook caravans.

Testresultaten winterbanden 205/65 R16 C

Merk/type

Eindoordeel

Prijsindi-
catie

Droog
15%

Nat
30%

Sneeuw
20%

IJs
10%

Geluid
5%

Verbruik
10%

Slijtage
10%

Snelheids-
proef

Bestel bij
KwikFit
Continental VanContactWinter 155,00 + + Ø/+ Ø/+ Ø + Ø/+ Bestel
Michelin Agilis Alpin 160,00 Ø Ø/+ + + Ø +/++ +/++ Bestel
Pirelli Carrier Winter 140,00 + Ø Ø/+ Ø/+ Ø +/++ + Bestel
Vredestein Comtrac 2 Winter 135,00 Ø/+ Ø/+ -/Ø + -/Ø + +  
Falken Eurowinter Van01 110,00 Ø Ø -/Ø + Ø/+ +/++ +/++  
Goodyear Cargo UltraGrip 2 150,00 -/Ø Ø/+ -/Ø + Ø/+ + +  
Matador MPS 530 100,00 - Ø Ø/+ Ø/+ -/Ø Ø/+ Ø/+  
Kumho PorTran CW51 105,00 - -/Ø Ø/+ Ø/+ Ø/+ +/++ Ø/+  
Bridgestone Blizzak W810 140,00 - -/Ø Ø/+ Ø/+ -/Ø +/++ Ø/+  
Uniroyal Snow Max 2 130,00 - Ø + Ø/+ -/Ø Ø/+ Ø/+  
Yokohama WY01 130,00 Ø - Ø/+ + + +/++ +  
Sava Trenta M+S 110,00 - Ø/+ --/- Ø/+ Ø + +  
Goodride SW612 80,00 -/Ø Ø --/- + Ø +/++ Ø/+  
BFGoodrich Activan Winter 130,00 Ø --/- Ø + Ø +/++ +/++  
Maxxis Vansmart Snow WL2 110,00 + Ø/+ --/- + Ø/+ +/++ +  

 

Verklaring plussen, minnen en sterren

Zeer goed

Goed

Voldoende

Matig

Slecht

 

++ zeer goed Ø/+ ruim voldoende - onvoldoende
+/++ goed tot zeer goed Ø voldoende --/- slecht
+ goed -/Ø net onvoldoende -- zeer slecht

 

Extra uitleg bij bovenstaande tabel:

Prijsindicatie Gemiddelde prijs inclusief monteren, balanceren, verwijderingsbijdrage en btw
Verbruik Het verbruik wordt veroorzaakt door de rolweerstand van een band.
Wat betekenen de percentages in de tabel? De genoemde percentages in de tabel zijn de zogeheten wegingsfactoren. Sommige onderdelen tellen zwaarder mee in het eindoordeel dan andere. Bekijk de resultaten ook met in het achterhoofd wat voor jezelf belangrijk is. Bijvoorbeeld, als je maar erg weinig rijdt is slijtvastheid van minder belang. 

Opmerkingen bij de banden

 1. Continental VanContactWinter
  Beste uit de test op droog wegdek en op nat wegdek en hoogste eindcijfer uit de test. Eindoordeel voldoende en op geen enkel testonderdeel een onvoldoende. Lichte tekortkomingen (ten opzichte van een goed en haalbaar niveau) op sneeuw, op ijs en op slijtvastheid.
 2. Michelin Agilis Alpin
  Goed tot zeer goed op slijtvastheid en verbruik. Goed op sneeuw en ijs. Ruim voldoende op nat wegdek en voldoende op droog. Eindoordeel voldoende. Lichte tekortkomingen (ten opzichte van een goed niveau) op nat wegdek en duidelijke tekortkomingen op droog (met een onvoldoende op rijeigenschappen).
 3. Pirelli Carrier Winter
  Goed tot zeer goed op verbruik, goed op droog en op slijtvastheid. Ruim voldoende op sneeuw en ijs en voldoende op nat wegdek. Eindoordeel voldoende. Lichte tekortkomingen (ten opzichte van een goed niveau) op sneeuw en op ijs en duidelijke tekortkomingen op nat wegdek.
 4. Vredestein Comtrac 2 Winter
  Goed op ijs, op verbruik en op slijtvasheid. Ruim voldoende op droog en op nat wegdek. Zwak op sneeuw met onvoldoendes op tractie en op wegligging. Ook onvoldoende op het testonderdeel geluid.
 5. Falken Eurowinter Van01
  Goed tot zeer goed op slijtvastheid en verbruik. Het afrolgeluid buiten de auto is uitzonderlijk laag. Beste score uit de test op remweg droog (goed tot zeer goed). Zwak op sneeuw met onvoldoendes op tractie en op wegligging. Duidelijke tekortkomingen op droog (een onvoldoende voor rijeigenschappen) en op nat wegdek.
 6. Goodyear Cargo UltraGrip 2
  Goed (maar niet uitzonderlijk) op verbruik, slijtvastheid en op ijs. Ruim voldoende op nat wegdek (en goed op remmen nat en wegligging nat). Zwak op droog wegdek (remmen is nog goed maar zowel rijeigenschappen als weggedrag zijn onvoldoende). Ook zwak op sneeuw (zijdelingse grip onvoldoende).
 7. Matador MPS 530
  Ruim voldoende op sneeuw, op ijs, op verbruik en op slijtvastheid. Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek en slecht op droog wegdek met een onvoldoende op rijeigenschappen en op weggedrag. Onvoldoende op geluid.
 8. Kumho PorTran CW51
  Laag verbruik. Ruim voldoende op sneeuw, op ijs, op geluid en op slijtvastheid. Zwak op nat wegdek (onvoldoende op remmen en op wegligging). Slecht op droog wegdek (remmen nog goed maar rijeigenschappen en weggedrag zijn onvoldoende).
 9. Bridgestone Blizzak W810
  Laag verbruik. Ruim voldoende op sneeuw, op ijs en op slijtvastheid. Zwak op nat (onvoldoende op remmen en op wegligging). Slecht op droog (remmen goed maar rijeigenschappen en weggedrag zijn onvoldoende).
 10. Uniroyal Snow Max 2
  Samen met de Michelin de enige band die echt goed is op sneeuw, zelfs nog iets beter op vooral remmen. Ruim voldoende op ijs en slijtvastheid. Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek, zwak op onderdeel geluid. Slecht op droog wegdek (onvoldoende rijeigenschappen en weggedrag).
 11. Yokohama WY01
  Laag verbruik. Goed op slijtvastheid en goed op testonderdeel geluid. Goed op ijs en ruim voldoende op sneeuw. Duidelijke tekortkomingen op droog wegdek en slecht op nat wegdek, zowel remmen als aquaplaning lengte als wegligging zijn onvoldoende.
 12. Sava Trenta M+S
  Goed op verbruik en slijtvastheid, ruim voldoende op ijs en op nat. Slecht op droog wegdek (rijeigenschappen en weggedrag onvoldoende) en slecht op sneeuw (zijdelingse grip ontbreekt vrijwel volledig, onveilig).
 13. Goodride SW612
  Het laagste verbruik uit de test. Goed op ijs. Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek, zwak op droog wegdek en slecht op sneeuw (onveilig).
 14. BFGoodrich Activan Winter
  Goed tot zeer goed op slijtvastheid en verbruik. Goed op ijs. Duidelijke tekortkomingen op droog wegdek en op sneeuw. Slecht op nat wegdek (onveilig).
 15. Maxxis Vansmart Snow WL2
  Goed tot zeer goed op verbruik, goed op slijtvastheid en op ijs. Goed ook op droog wegdek en ruim voldoende op nat. Slecht op sneeuw, remmen is nog net voldoende, maar tractie is zwak (onvoldoende) en zijdelingse grip is ronduit slecht (onveilig).