Jouw C1 rijbewijs bij de ANWB halen? Check de 4 voordelen:

Jouw C1 rijbewijs bij de ANWB halen? Check de 4 voordelen:

 • Instructeurs streven naar hoogste slagingspercentage
 • Een 8,9 voor duidelijkheid instructie
 • Tweedaagse rijopleiding mogelijk
 • Zekerheid over de kosten
Aanmelden rijopleiding

Rijbewijs C1 halen

Als je zorgeloos je C1 Rijbewijs wil halen is een ANWB autorijschool de beste keus. Bij ons kies je namelijk voor zekerheid, kwaliteit & gemak!

10% Ledenkorting

Speciaal voor ANWB-leden bieden wij 10% korting aan op onze camper rijopleiding. Kies voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van een ANWB rijschool en haal snel en gemakkelijk je c1 rijbewijs. 

Aanmelden camper rijbewijs

Camperrijbewijs (C1) halen bij de ANWB

Wist je dat je jouw C1 camper rijbewijs gewoon bij de ANWB kunt halen? Bij ons kun je al in één of twee dagen (afhankelijk van je ervaring) je camper rijbewijs halen en zelfstandig de weg op. Tijdens deze rijopleiding leer je door middel van theorie- en praktijklessen alle belangrijke vaardigheden die nodig zijn om veilig en verantwoord een camper te besturen. Het perfecte startpunt als je de wereld wilt verkennen met je eigen camper.

Welk rijbewijs heb je nodig voor een camper?

We krijgen regelmatig de vraag welk rijbewijs nodig is om een camper te mogen besturen. Dit hangt af van het gewicht van het voertuig. Tot 3500 kg valt een camper in de categorie personenauto en heb je enkel een B rijbewijs nodig. Is de camper tussen de 3500 en 7500 kg? Dan heb je een speciaal C1 rijbewijs nodig. Dit rijbewijs bestaat uit het behalen van een theoriecertificaat en het praktijkexamen. 

De kosten voor het behalen van je C1 rijbewijs hangen af van je leervaardigheid en hoeveel lessen je nodig hebt om veilig de weg op te gaan. We hebben hiervoor een speciaal camperopleiding pakket samengesteld dat jou helpt om gemakkelijk en snel je camper rijbewijs te behalen. Dit camperpakket kost € 1480,-* en bestaat uit:

 • Zelfstudiepakket met drie boeken en 21 uur internettraining voor het RV1 en RC2 examen;
 • 2 CCV theorie-examens (RV1-light en R2C)
 • 8 praktijklessen
 • Praktijkexamen

* Exclusief medische keuring en eigen verklaring.

Meer weten over de kosten voor het C1 rijbewijs of ons Compleet camperpakket? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Voor je C1 rijbewijs heb je een apart theoriecertificaat nodig. Dit certificaat moet behaald worden voor je aan de praktijklessen begint. Met het ANWB zelfstudie theoriepakket bereiden we je optimaal voor op het theorie-examen door een combinatie van drie boeken en online oefen- en examenmateriaal. Met dit pakket leer je dus niet enkel de theorie, maar kan je deze ook direct uitgebreid oefenen.

Het CCV theorie-examen voor het rijbewijs C1 bestaat uit twee onderdelen:

 • Deel 1: RV1-light (verkeer en techniek)
  Tijdens dit 60-minuten durende examen wordt in 40 meerkeuzevragen je kennis getoetst over onderwerpen zoals gedragsregels, verkeerswetgeving en functie en wetgeving van de voertuigtechniek. Heb je 32 of meer vragen goed beantwoord, dan ben je geslaagd!
 • Deel 2: R2C (administratie)
  Tijdens dit examen met 40 meerkeuzevragen krijg je vragen over zaken zoals veiligheidsaspecten, milieuaspecten en relevante bepalingen in de vervoerswetgeving.

Beide examens met succes afgelegd? Dan is het tijd voor de praktijklessen.

Tijdens de praktijklessen leer je de verschillende praktijkvaardigheden zodat je met een veilig gevoel de weg op kunt. Een van onze ervaren instructeurs begeleidt je tijdens deze lessen zodat je precies die ondersteuning krijgt die jij fijn vindt. Zo haal je bij de ANWB Rijopleiding al in twee dagen jouw C1 rijbewijs, inclusief het CBR-examen!

Volg bij ons een rijopleiding

Volg bij de ANWB een

Rijopleiding Camper

Kom lessen en haal binnen 2 dagen je rijbewijs! Profiteer nu van 10% Ledenkorting!

ANWB Rijopleiding

Bel 088 - 214 09 00
(ma t/m vr van 08:30 uur tot 17:00 uur)
WhatsApp 06 - 8360 2280
(ma t/m vr van 08:30 uur tot 17:00 uur)

Driving school

Information in English 

Over de ANWB Rijopleiding

De ANWB Rijopleiding is opgericht in 1997 en gevestigd in Eindhoven. We zijn een dochteronderneming van de ANWB met vestigingen gerund door franchisers.

Wij zijn lid van de  Nederlandse Franchisevereniging.