Jouw C1 rijbewijs bij de ANWB halen? Check de 4 voordelen:

Jouw C1 rijbewijs bij de ANWB halen? Check de 4 voordelen:

 • Instructeurs streven naar hoogste slagingspercentage
 • Een 8,9 voor duidelijkheid instructie
 • Tweedaagse rijopleiding mogelijk
 • Zekerheid over de kosten
Aanmelden rijopleiding

Rijbewijs C1 halen

Als je zorgeloos je C1 Rijbewijs wil halen is een ANWB autorijschool de beste keus. Bij ons kies je namelijk voor zekerheid, kwaliteit & gemak! Als dé grootste aanbieder van rijopleidingen in Nederland bieden we een persoonlijk lesadvies, ervaren instructeurs en een hoog slagingspercentage. 

10% Ledenkorting

Speciaal voor ANWB-leden bieden wij 10% korting aan op onze camper rijopleiding. Kies voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van een ANWB rijschool en haal snel en gemakkelijk je c1 rijbewijs. 

Aanmelden camper rijbewijs

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een camper?

In Nederland is een rijbewijs C1 verplicht voor campers die tussen de 3500 en 7500 kg wegen. Is je camper lichter dan 3500 kg? Dan mag je met je autorijbewijs B gewoon de weg op. Is het voertuig zwaarder? Dan is het verplicht om je camperrijbewijs te halen. Let op! Hierbij geldt dat het gewicht van de camper en het laadvermogen wordt gerekend dat op het kentekenbewijs staat.

Hoe werkt het in de praktijk?

Wanneer op het kentekenbewijs staat dat het voertuig 3100 kg weegt en het laadvermogen 400 kg is, mag je in theorie met het rijbewijs B de weg op. Houd er rekening mee, dat de camper dan nog niet vakantie klaar is. De zitplaatsen, de extra belading zoals: fietsen, inventaris en watertank zijn hierin niet meegerekend. Wat vaak resulteert in een overschrijding van het maximale gewicht: 3500 kg. Velen rijden onbewust met een te zware camper, waarvoor een flinke boete staat.

Mocht dit het geval zijn, dan moet het kentekenbewijs worden aangepast en is het C1 rijbewijs nodig om met de camper de weg op te gaan. Gelukkig hoeft dit niet lang te duren en kun je bij de ANWB Rijopleiding jouw C1 rijbewijs binnen twee dagen halen!

Start je camperrijopleiding

Dus wil jij je camperrijbewijs halen? Meld je dan direct aan voor een C1 rijopleiding. Ben je ANWB-lid? Houd je lidmaatschapsnummer bij de hand, dan krijg je 10 % korting. Vraag bij de Rijschool naar de mogelijkheden voor een proefles.

De kosten voor het camperrijbewijs kunnen per persoon verschillen en zijn met name afhankelijk van de snelheid waarmee je de nieuwe vaardigheden aanleert. Onze camperopleiding speelt hierop in en biedt alles dat nodig is om goed voorbereid je examen in te gaan voor de prijs van € 1495,-. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Het C1 rijbewijspakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Zelfstudie theorie met studieboeken en online oefenmateriaal
 • Theorie-examen RV1-light (Verkeer & Techniek) en RC2 (Administratie)
 • Praktijklessen onder begeleiding van een ervaren instructeur
 • Praktijkexamen C1 rijbewijs

Tarieven theorie-examens en praktijkexamen

Praktijkexamen € 449,-
Theorie-examen RV1-light  € 98,-
Theorie-examen R2C € 105,-

Voor je C1 rijbewijs heb je een apart theoriecertificaat nodig. Dit certificaat moet behaald worden voor je aan de praktijklessen begint. Met het ANWB zelfstudie theoriepakket bereiden we je optimaal voor op het theorie-examen door een combinatie van drie boeken en online oefen- en examenmateriaal. Met dit pakket leer je dus niet enkel de theorie, maar kan je deze ook direct uitgebreid oefenen.

Het CCV theorie-examen voor het rijbewijs C1 bestaat uit twee onderdelen:

 • Deel 1: RV1-light (verkeer en techniek)
  Tijdens dit 60-minuten durende examen wordt in 40 meerkeuzevragen je kennis getoetst over onderwerpen zoals gedragsregels, verkeerswetgeving en functie en wetgeving van de voertuigtechniek. Heb je 32 of meer vragen goed beantwoord, dan ben je geslaagd!
 • Deel 2: R2C (administratie)
  Tijdens dit examen met 40 meerkeuzevragen krijg je vragen over zaken zoals veiligheidsaspecten, milieuaspecten en relevante bepalingen in de vervoerswetgeving.

Beide examens met succes afgelegd? Dan is het tijd voor de praktijklessen.

Er staan gemiddeld 8 praktijklessen voor het behalen van het C1 rijbewijs. De rijlessen worden verspreid over twee dagen of in overleg met de rijschool over meerdere dagen uitgesmeerd. Aansluitend wordt het praktijkexamen gepland. De praktijklessen worden gevolgd in een lichte vrachtwagen. Welke onderdelen komen aanbod tijdens de praktijklessen:

 • Voertuigcontrole

 • Controle van het kentekenbewijs
 • Bijzondere verrichtingen

Volg bij ons een rijopleiding

Volg bij de ANWB een

Rijopleiding Camper

Kom lessen en haal binnen 2 dagen je rijbewijs! Profiteer nu van 10% Ledenkorting!