Haal je camperrijbewijs in Barendrecht

Je C1 rijbewijs behalen in de buurt van Barendrecht doe je bij de ANWB. Bij ons geniet je van een persoonlijk lesadvies, ervaren instructeurs en natuurlijk de vertrouwde ANWB kwaliteit.

10% korting voor ANWB-leden

Speciaal voor ANWB-leden bieden wij 10% korting aan op onze camper rijopleiding. Kies voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van een ANWB rijschool en haal snel en gemakkelijk je C1 rijbewijs. 

Aanmelden camper rijbewijs

In 2 dagen je camperrijbewijs halen

Gaan en staan waar je wil en het gevoel van vrijheid dat je met een camper ervaart is geweldig. Je pakt je spullen,  steekt de sleutel in het contact en je reis kan beginnen of juist doorgaan naar de volgende bestemming. De ideale methode om in eigen tempo je reis te bepalen! Onze ervaren rijcoaches helpen jou op weg naar je camperrijbewijs.  Zo haal je gemakkelijk en snel je rijbewijs C1 in Barendrecht. 

Theorie en gezondheidsverklaring

Voordat je jouw camperrijbewijs in ontvangst kunt nemen zijn er een aantal onderdelen die je moet voltooien. Het medische en theorietraject ziet er als volgt uit:

 • Medische keuring door een bedrijfsarts of arbo-arts (aangesloten bij het CBR). Vraag bij de rijschool naar de mogelijkheden en benodigdheden.  
 • CBR-gezondheidsverklaring 
 • Theorie-examen RV1-light (Verkeer & Techniek)
 • R2C Theorie-examen (Administratie)

Camperrijlessen

Er staan gemiddeld 8 praktijklessen voordat je  het C1 rijbewijs behaalt. Deze worden  verspreid over twee dagen of in overleg met de rijschool over meerdere dagen uitgesmeerd. Aansluitend wordt het praktijkexamen gepland. De praktijklessen worden gevolgd in een lichte vrachtwagen. De volgende onderdelen komen aan bod tijdens de praktijklessen:

 • Voertuigcontrole
 • Controle van het kentekenbewijs
 • Bijzondere verrichtingen

Aanmelden camper rijopleiding

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een camper?

In Nederland is een rijbewijs C1 verplicht voor campers die tussen de 3500 en 7500 kg wegen. Is je camper lichter dan 3500 kg? Dan mag je met je autorijbewijs B gewoon de weg op. Is het voertuig zwaarder? Dan is het verplicht om je camperrijbewijs te halen. Let op! Hierbij geldt dat het gewicht van de camper en het laadvermogen wordt gerekend dat op het kentekenbewijs staat.

Praktijkvoorbeeld

Wanneer op het kentekenbewijs staat dat het voertuig 3100 kg weegt en het laadvermogen 400 kg is, mag je in theorie met het rijbewijs B de weg op. Houd er rekening mee, dat de camper dan nog niet vakantie klaar is. De zitplaatsen, de extra belading zoals: fietsen, inventaris en watertank zijn hierin niet meegerekend. Wat vaak resulteert in een overschrijding van het maximale gewicht: 3500 kg. Velen rijden onbewust met een te zware camper, waarvoor een flinke boete staat.

Mocht dit het geval zijn, dan moet het kentekenbewijs worden aangepast en is het C1 rijbewijs nodig om met de camper de weg op te gaan. Gelukkig hoeft dit niet lang te duren en kun je bij de ANWB Rijopleiding jouw C1 rijbewijs in Barendrecht al binnen twee dagen halen!

Start je camperrijopleiding

Dus wil jij je camperrijbewijs halen? Meld je dan direct aan voor een C1 rijopleiding. Ben je ANWB-lid? Houd je lidmaatschapsnummer bij de hand, dan krijg je 10 % korting. Vraag bij de Rijschool naar de mogelijkheden voor een proefles.

Aanmelden camper rijopleiding

C1E Rijbewijs

Wanneer je met een aanhanger achter je camper wilt gaan rijden, moet de trekhaak op het kentekenbewijs vermeld staan. Blijft de aanhanger onder de 750 kg (gewicht + laadvermogen vermeld op het kentekenbewijs), dan is het C1 rijbewijs voldoende. Wanneer de aanhanger een gewicht heeft van boven de 750 kg, dan moet je in het bezit zijn van het C1E Rijbewijs.

Prijzen C1 rijbewijs

De kosten voor het camperrijbewijs kunnen per persoon verschillen en zijn met name afhankelijk van de snelheid waarmee je de nieuwe vaardigheden aanleert. Onze camperopleiding speelt hierop in en biedt alles dat nodig is om goed voorbereid je examen in te gaan voor de prijs van € 1475,-. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Het C1 rijbewijspakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Zelfstudie theorie met studieboeken en online oefenmateriaal
 • Theorie-examen RV1-light (Verkeer & Techniek) en RC2 (Administratie)
 • Praktijklessen onder begeleiding van een ervaren instructeur
 • Praktijkexamen C1 rijbewijs

Losse lesprijs camper (60 min)

€   97,50

Complete opleiding

€ 1.475,-

Ledenprijs incl. 10 % korting

€ 1327,50

 *Tarieven incl. BTW

Tarieven theorie-examens en praktijkexamen

Praktijkexamen € 449,-
Theorie-examen RV1-light  € 98,-
Theorie-examen R2C € 105,-