Haal je C1 rijbewijs in Maastricht

Wil jij goed voorbereid de weg op in de camper? Haal dan je C1 rijbewijs in Maastricht bij een ANWB rijschool. Met een unieke lesmethode, begeleiding door ervaren instructeurs en persoonlijk lesadvies haal je bij ons in slechts twee dagen je camperrijbewijs.

10% korting voor ANWB-leden

Speciaal voor ANWB-leden bieden wij 10% korting aan op onze camper rijopleiding. Kies voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van een ANWB rijschool en haal snel en gemakkelijk je C1 rijbewijs. 

Aanmelden camper rijbewijs

Haal in 2 dagen het rijbewijs voor de camper

Het vrijheidsgevoel dat je met een camper ervaart is geweldig. Je steekt de sleutel in het contact en je reis kan beginnen of juist doorgaan naar de volgende bestemming. De ideale methode om in eigen tempo je reis te bepalen! Bij de ANWB rijschool in Maastricht staan onze ervaren instructeurs klaar om jou te begeleiden op weg naar het snel en gemakkelijk behalen van je camper rijbewijs.

Inhoud opleiding rijbewijs C1

Het traject van de camperopleiding is opgedeeld in verschillende onderdelen. Het volgende kun je verwachten:

 • Theorie als voorbereiding op het theorie-examen (zelfstudie)
 • Afleggen CCV examens RV-1 light (Verkeer & Techniek) en RC2 (Administratie)
 • 8 uur praktijklessen
 • CBR-examen
 • Camper rijbewijs in ontvangst nemen!

Prijzen rijbewijs C1 

Haal je camper rijbewijs in 2 dagen met het ANWB camperpakket. De ANWB biedt een compleet camperpakket voor € 1.580.-  waarbij alle bovenstaande onderdelen zijn inbegrepen. Tijdens de rijlessen krijg je een persoonlijk lesadvies en leren we je alle benodigde vaardigheden om veilig en verantwoord de weg op te gaan. De kosten voor het behalen van je C1 rijbewijs hangen uiteraard af van je leervaardigheid en hoeveel lessen je nodig hebt om veilig de weg op te gaan. Klaar om de wereld (of Nederland) te verkennen met jouw eigen camper!

Losse les € 90,75
ANWB Camperrijopleiding pakket  € 1.580,-

 

Tarief praktijkexamen

Praktijkexamen € 459,75

 

Welk rijbewijs nodig is om een camper te mogen besturen hangt af van het gewicht van het voertuig. Tot 3500 kg valt een camper in de categorie personenauto en heb je enkel een B rijbewijs nodig. Is de camper tussen de 3500 en 7500 kg? Dan ben je sinds de invoering van het Europese rijbewijs in 2013 verplicht om in het bezit te zijn van het speciale C1 rijbewijs. De meeste campers vallen in deze gewichtklasse en vereisen dus een apart camperrijbewijs voor je de weg op mag.

Voor je C1 rijbewijs heb je een apart theoriecertificaat nodig. Dit certificaat moet behaald worden voor je aan de praktijklessen begint. Met het ANWB zelfstudie theoriepakket bereiden we je optimaal voor op het theorie-examen door een combinatie van drie boeken en online oefen- en examenmateriaal. Met dit pakket leer je dus niet enkel de theorie, maar kan je deze ook direct uitgebreid oefenen.

Het CCV theorie-examen voor het rijbewijs C1 bestaat uit twee onderdelen:

 • Deel 1: RV1-light (verkeer en techniek)
  Tijdens dit 60-minuten durende examen wordt in 40 meerkeuzevragen je kennis getoetst over onderwerpen zoals gedragsregels, verkeerswetgeving en functie en wetgeving van de voertuigtechniek. Heb je 32 of meer vragen goed beantwoord, dan ben je geslaagd!
 • Deel 2: R2C (administratie)
  Tijdens dit examen met 40 meerkeuzevragen krijg je vragen over zaken zoals veiligheidsaspecten, milieuaspecten en relevante bepalingen in de vervoerswetgeving.

Beide examens met succes afgelegd? Dan is het tijd voor de praktijklessen.

Heb je het theoriecertificaat in bezit, dan kun je beginnen met de praktijklessen. Tijdens de praktijklessen leer je de verschillende praktijkvaardigheden zodat je met een veilig gevoel de weg op kunt. Een van onze ervaren instructeurs begeleidt je tijdens deze lessen zodat je precies die ondersteuning krijgt die jij fijn vindt. Zo haal je bij de ANWB Rijopleiding al in twee dagen jouw C1 rijbewijs, inclusief het CBR-examen!

Meld je aan voor een proefles

Dus wil jij het rijbewijs voor je camper halen? Meld je dan direct aan voor een camperopleiding of vraag naar de mogelijkheden voor het plannen van een proefles bij de ANWB rijschool. En behaal je C1 rijbewijs.
Meer weten over de ANWB rijschool bij jou in de buurt? Neem dan vrijblijvend contact op en bel 088 214 09 00.

Aanmelden voor camper rijopleiding