Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Unieke ANWB lesmethode

Sinds 1997 zijn er bij de ANWB meer dan 150.000 leerlingen geslaagd voor het rijexamen met de succesvolle ANWB Lesmethode.

De succesvolle ANWB lesmethode bestaat uit de combinatie van de volgende modules:

Proefles

De proefles duurt 1,5 uur inclusief gesprek. Iedere leerling is anders. Daarom letten onze instructeurs op de persoonlijkheid van een leerling en hoe ver een leerling is met zijn of haar rijvaardigheid. Tijdens de proefles krijg je antwoord op al je vragen: Hoe is de inschatting van mijn voertuigcontrole en verkeersinzicht? Hoeveel rijlessen heb ik nodig? Welk pakket past het beste bij mij en mijn budget? Wanneer kan ik beginnen? Wanneer kan ik examen doen?

Meer informatie over de proefles

Persoonlijk lesadvies

Na de proefles wordt er door de instructeur nauwkeurig ingeschat welke rijinstructeur het beste bij je past en op basis van je instapniveau hoeveel rijlessen jij nodig zal hebben. Wij brengen zorgvuldig advies uit. Deze proefles verplicht je tot niets. Als je besluit om niet bij ons te komen lessen, dan heb je dus toch al 60 minuten gereden voor slechts 35 euro!

Praktijkinstructieboek

Dit leerlingenhandboek is uniek voor de ANWB. Voorafgaand, tijdens en na je rijlessen kan je module kennis opdoen van de praktijk en de examenvereisten van het CBR. Dit boek bestaat uit vier modules:

  1. Voertuigbediening en –beheersing;
  2. Beheersing van eenvoudige verkeerssituaties;
  3. Beheersing complexe verkeerssituaties en;
  4. Veilige en verantwoordelijke verkeersdeelname.

De rijlessen volgen exact dezelfde vier modules. Met behulp van dit boek kan je je voorbereiden op de lessen en dit bespaart je lestijd en daarmee geld. Ook tijdens de lessen kan je je vaardigheden vergroten door de modules vooraf te lezen waardoor je minder rijlessen nodig hebt.

Vorderingssysteem

Aan het begin van elke rijles worden er doelstellingen bepaald en na afloop wordt er geëvalueerd in hoeverre deze doelstellingen zijn behaald. Doordat alle vorderingen door de rijinstructeur worden bijgehouden op een digitale vorderingenkaart weet jij altijd waar je staat. Daarnaast geeft de rijinstructeur op basis van deze vorderingen huiswerk opdrachten mee uit het praktijkbegeleidingsboek zodat je goed voorbereid kan verschijnen op de volgende les. Dit vergroot de kans van slagen en verkleint het aantal te nemen lessen.

Tussentijdse evaluatie

Nadat de vaardigheden zijn geoefend in de eerste drie modules vindt er een toets plaats waarbij je rijinstructeur je vaardigheden test. Vervolgens neemt hij de resultaten met je door en geeft je tips & tricks om je slagingskans te verhogen en vanuit de slagings criteria van het CBR, welke situaties je nog eens moet oefenen!

ANWB Examengarantie

Wij zijn overtuigd van onze instructeurs en lesmethode. Mocht je niet slagen nadat je het aantal lessen hebt gevolgd dat de ANWB je heeft geadviseerd in je persoonlijke lesadvies voor categorie B, dan betalen wij je 1e herexamen. 
Bekijk hier de voorwaarden om voor deze examengarantie in aanmerking te komen

Afsluiting met grip & slipcursus

Dit is een optioneel onderdeel waar de ANWB je toegang toe biedt nadat je het examen hebt behaald. Het gaat er immers niet om dat je ‘even’ je rijbewijs haalt, maar dat je verantwoord leert rijden. Met een goede rijopleiding investeer je in je eigen veiligheid.

Meer informatie over grip en slipcursussen

Lesgeld garantie

Vooraf betaalde lesgelden zijn volledig verzekerd door de ANWB. Dit biedt je extra financiële zekerheid.

Meer informatie over lesgeld garantie.

 

 

Vind een rijschool in de buurt

Vul de postcode in waar je opgehaald wilt worden en vind jouw rijschool en bijbehorende prijzen.