Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

10 rijles tips die je lesgeld gaan besparen

Wil jij je rijbewijs halen en ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om je rijbewijs zo snel en voordelig mogelijk te behalen. Dat kan je een hoop geld besparen!

  1. Begin direct met je theorie. Je kunt pas op praktijkexamen als je het theoriecertificaat op zak hebt. Bovendien kun je de kennis over verkeersregels de je hebt opgedaan tijdens het studeren ook tijdens je praktijklessen gebruiken! Je theorie leren of bijspijkeren? Bekijk de beschikbare ANWB theorieboeken in onze Webwinkel.
  2. Bereid je voor met het ANWB praktijkbegeleidingsboek. Met behulp van dit boek kan je je voorbereiden op de lessen en dit bespaart je lestijd en daarmee geld. Ook tijdens de lessen kan je je vaardigheden vergroten door de modules vooraf te lezen waardoor je minder rijlessen nodig hebt.
  3. Doe een proefles! Tijdens de proefles worden je rijvaardigheid competenties in kaart gebracht zodat je direct doelgericht aan de slag kan.
  4. Plan lessen van 120 minuten. Door het ophalen van je huis gaat er natuurlijk wat tijd verloren. Doordat je direct twee lessen achter elkaar volgt, leer je sneller en efficiënter.
  5. Les minimaal 1x per week en laat bij voorkeur geen grote gaten vallen in je lesprogramma (gaten van 14 dagen zetten je in de regel een stapje terug). Om deze lesgaten te voorkomen raden wij je aan je lesplanning in zijn geheel vast te leggen, dus tot en met het examen.
  6. Neem indien mogelijk verschillende lestijden. Op deze manier wordt je geconfronteerd met verschillende verkeersomstandigheden.
  7. Zorg dat je uitgerust aan je rijles begint. Autorijden is namelijk in het begin best vermoeiend! Wanneer je uitgerust aan de rijles begint, zul je in staat zijn om je beter te kunnen concentreren en om die concentratie ook beter vast te houden.
  8. Bestudeer je vorderingenkaart en bespreek met je rijinstructeur voor de les je doelstelling en na afloop in hoeverre je de doelstelling behaald hebt.
  9. Neem ook eens les bij een andere instructeur, die wellicht andere accenten legt.
  10. Rij eens mee met een andere leerling in de lesauto om extra ervaring op te doen. Je kunt op deze manier goed in de gaten houden wanneer je moet kijken en welke handelingen je moet verrichten waardoor je sneller routine zult ontwikkelen.
 

Vind een rijschool in de buurt

Vul de postcode in waar je opgehaald wilt worden en vind jouw rijschool en bijbehorende prijzen.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Theorieboek kopen? 

Nu je auto, motor of scooter theorie halen? Shop hier de ANWB theorieboeken vanaf 19,50.

Private lease 

Steeds meer Nederlanders leasen hun privé-auto. Lees alles over private lease en ontdek of het ook wat voor jou is.