Haal je C1 rijbewijs in Amstelveen

Wil jij in slechts twee dagen je camperrijbewijs halen? Kies dan voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van een ANWB rijschool en haal snel en gemakkelijk je C1 rijbewijs in Amstelveen.

10% korting voor ANWB-leden

Speciaal voor ANWB-leden bieden wij 10% korting aan op onze camper rijopleiding. Kies voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van een ANWB rijschool en haal snel en gemakkelijk je C1 rijbewijs. 

Aanmelden camper rijbewijs

Haal in 2 dagen het rijbewijs voor de camper

Het vrijheidsgevoel dat je met een camper ervaart is geweldig. Je steekt de sleutel in het contact en je reis kan beginnen of juist doorgaan naar de volgende bestemming. De ideale methode om in eigen tempo je reis te bepalen! Bij de ANWB rijschool in Nieuwegein staan onze ervaren instructeurs klaar om jou te begeleiden op weg naar het snel en gemakkelijk behalen van je camper rijbewijs.

Aanmelden camper rijopleiding

Camperrijopleiding

Het traject van de camperopleiding is opgedeeld in verschillende onderdelen. Het volgende kun je verwachten:

 • Theorie als voorbereiding op het theorie-examen (zelfstudie)
 • Afleggen theorie examens RV-1 light (Verkeer & Techniek) en RC2 (Administratie)
 • 8 uur praktijklessen
 • CBR-examen
 • Camper rijbewijs in ontvangst nemen!

Praktijklessen

Gemiddeld staan er 8 praktijklessen voor het C1 rijbewijs, deze worden verspreid over twee dagen of in overleg met de rijschool over meerdere dagen uitgesmeerd. Aansluitend wordt het praktijkexamen gepland. De praktijklessen worden gevolgd in een lichte vrachtwagen. Welke onderdelen komen aanbod tijdens de praktijklessen:

 • Voertuigcontrole
 • Controle van het kentekenbewijs
 • Bijzondere verrichtingen

Aanmelden camper rijopleiding

Wanneer heb je het camperrijbewijs nodig?

In Nederland is een rijbewijs C1 verplicht voor campers die tussen de 3500 en 7500 kg wegen. Wanneer je camper lichter is dan 3500 kg dan mag je met je autorijbewijs B gewoon de weg op. Is het voertuig zwaarder? Dan is het verplicht om je camperrijbewijs te halen. Let op! Hierbij geldt dat het gewicht van de camper en het laadvermogen wordt gerekend dat op het kentekenbewijs staat.

Voorbeeld uit de praktijk

Wanneer op het kentekenbewijs staat dat het voertuig 3100 kg weegt en het laadvermogen 400 kg is, mag je in theorie met het rijbewijs B de weg op. Houd er rekening mee, dat de camper dan nog niet beladen is. Denk daarbij aan de personen op de zitplaatsen en extra belading zoals: fietsen, inventaris en watertank. Deze zijn niet meegerekend. Wat vaak leidt tot een  overschrijding van het maximale gewicht van 3500 kg. Het rijden met een te zware camper kan een flinke boete opleveren.

Mocht dit het geval zijn, dan moet het kentekenbewijs worden aangepast en is het C1 rijbewijs nodig om met de camper de weg op te gaan. Gelukkig hoeft dit niet lang te duren en kun je bij de ANWB Rijopleiding jouw C1 rijbewijs in Alkmaar al binnen twee dagen halen!

Camperrijbewijs halen

Wil jij je camperrijbewijs halen? Meld je dan direct aan voor een C1 rijopleiding. Ben je ANWB-lid? Houd je lidmaatschapsnummer bij de hand, dan krijg je 10 % korting. Vraag bij de Rijschool naar de mogelijkheden voor een proefles.

Aanmelden camper rijopleiding

C1E Rijbewijs

Wanneer je met een aanhanger achter je camper wilt gaan rijden, moet de trekhaak op het kentekenbewijs vermeld staan. Blijft de aanhanger onder de 750 kg (gewicht + laadvermogen vermeld op het kentekenbewijs), dan is het C1 rijbewijs voldoende. Wanneer de aanhanger een gewicht heeft van boven de 750 kg, dan moet je in het bezit zijn van het C1E Rijbewijs.

Prijzen C1 rijbewijs

De kosten voor het camperrijbewijs kunnen per persoon verschillen en zijn met name afhankelijk van de snelheid waarmee je de nieuwe vaardigheden aanleert. Onze camperopleiding speelt hierop in en biedt alles dat nodig is om goed voorbereid je examen in te gaan voor de prijs van € 1475,-. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Het C1 rijbewijspakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Zelfstudie theorie met studieboeken en online oefenmateriaal
 • Theorie-examen RV1-light (Verkeer & Techniek) en RC2 (Administratie)
 • Praktijklessen onder begeleiding van een ervaren instructeur
 • Praktijkexamen C1 rijbewijs

Losse lesprijs camper (60 min)

€ 95,-

Complete opleiding

€ 1.475,-

 *Tarieven incl. BTW 

Tarieven theorie-examens en praktijkexamen

Praktijkexamen € 449,-
Theorie-examen RV1-light  € 98,-
Theorie-examen R2C € 105,-