Haal je camper rijbewijs bij de ANWB

Rijbewijs C1 binnen 2 dagen

Droom je ervan om met een camper de wijde wereld in te trekken en optimaal te genieten van de mooie natuur die Europa te bieden heeft? Dan wordt het tijd om je rijbewijs C1 te halen. Kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid van een ANWB rijschool en haal snel en gemakkelijk je C1 rijbewijs. Vanuit Zaandam kun je terecht bij de vestiging in Amsterdam.

10% korting voor ANWB-leden

Speciaal voor ANWB-leden bieden wij 10% korting aan op onze camper rijlessen. Kies voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van een ANWB rijschool en haal snel en gemakkelijk je C1 rijbewijs. 

Aanmelden camper rijbewijs

In slechts 2 dagen het rijbewijs voor je camper halen

Het vrijheidsgevoel dat je met een camper ervaart is geweldig. Je steekt de sleutel in het contact en je reis kan beginnen of juist doorgaan naar de volgende bestemming. De ideale methode om in eigen tempo je reis te bepalen! Bij de ANWB rijschool in Zaandam staan onze ervaren instructeurs klaar om jou te begeleiden op weg naar het snel en gemakkelijk behalen van je camper rijbewijs.

Inhoud opleiding rijbewijs C1

Het traject van de camperopleiding bij de ANWB Rijopleiding is opgedeeld in verschillende onderdelen. Het volgende kun je verwachten:

  • Theorie als voorbereiding op het theorie-examen (zelfstudie)
  • Theorie-examen RVM1-C1: Rijbewijs en Vakbekwaamheid
  • 8 uur praktijklessen onder begeleiding van een ervaren instructeur
  • CBR-praktijkexamen
  • Camper rijbewijs in ontvangst nemen!

Prijzen rijbewijs C1

Haal je camper rijbewijs in 2 dagen met het ANWB camperpakket. De ANWB biedt een compleet camperpakket voor € 1.520,- waarbij alle bovenstaande onderdelen zijn inbegrepen. Tijdens de rijlessen krijg je een persoonlijk lesadvies en leren we je alle benodigde vaardigheden om veilig en verantwoord de weg op te gaan. De kosten voor het behalen van je C1 rijbewijs hangen uiteraard af van je leervaardigheid en hoeveel lessen je nodig hebt om veilig de weg op te gaan. Klaar om de wereld (of Nederland) te verkennen met jouw eigen camper!

Proefles (120 min) € 139,-
Losse les € 105,60
ANWB Camperrijopleiding pakket  € 1.520,-

 

Tarief praktijkexamen

Praktijkexamen € 485,50

 

Welk rijbewijs nodig is om een camper te mogen besturen hangt af van het gewicht van het voertuig. Tot 3500 kg valt een camper in de categorie personenauto en heb je enkel een B rijbewijs nodig. Is de camper tussen de 3500 en 7500 kg? Dan ben je sinds de invoering van het Europese rijbewijs in 2013 verplicht om in het bezit te zijn van het speciale C1 rijbewijs. De meeste campers vallen in deze gewichtklasse en vereisen dus een apart camperrijbewijs voor je de weg op mag.

Voor je C1 rijbewijs heb je een apart theoriecertificaat nodig. Dit certificaat moet behaald worden voor je aan de praktijklessen begint. Met het ANWB zelfstudie theoriepakket bereiden we je optimaal voor op het theorie-examen door een combinatie van drie boeken en online oefen- en examenmateriaal. Met dit pakket leer je dus niet enkel de theorie, maar kan je deze ook direct uitgebreid oefenen.

Het theorie-examen voor het rijbewijs C1 bestaat uit is aangepast en bestaat per 1 juli 2022 uit slechts 1 onderdeel, namelijk:

  • RVM1-C1 Rijbewijs en Vakbekwaamheid
     Dit examen toetst de kennis van verkeer, techniek, lading en wetgeving. Het examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen. Bij 52 of meer goede antwoorden ben je geslaagd. 

Heb je dit examen met succes afgelegd? Dan is het tijd voor de praktijklessen.

Heb je het theoriecertificaat in bezit, dan kun je beginnen met de praktijklessen. Tijdens de praktijklessen leer je de verschillende praktijkvaardigheden zodat je met een veilig gevoel de weg op kunt. Een van onze ervaren instructeurs begeleidt je tijdens deze lessen zodat je precies die ondersteuning krijgt die jij fijn vindt. Zo haal je bij de ANWB Rijopleiding al in twee dagen jouw C1 rijbewijs, inclusief het CBR-examen!

Meld je aan voor een proefles

Wil je het rijbewijs voor je camper halen? Meld je dan direct aan voor de opleiding bij de ANWB Rijschool in Amsterdam.
Meer weten over de ANWB rijschool bij jou in de buurt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 088 214 09 00.

Aanmelden voor camperrijopleiding