Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Op stedentrip in Duitsland

Ontdek geschiedenis, cultuur en hippe wijken tijdens een stedentrip in Duitsland.

Alle reizen 

Stedentrip in Duitsland: van monument tot modern

Duitsland is een land van uitersten, wat je ontdekt tijdens een stedentrip in Duitsland. Zo is Keulen niet alleen de stad van de statige Dom, maar ook van bijzondere wijken met genoeg bedrijvigheid. Berlijn en Leipzig hebben een indrukwekkend oorlogsverleden, maar kunstenaars drukken hun stempel op deze steden met een blik op de toekomst. Ontdek het zelf tijdens een stedentrip met de auto naar een van de steden van Duitsland.

Tips en informatie voor jouw stedentrip in Duitsland

De mooiste bezienswaardigheden van Duitsland 

Duitsland, het land waar sprookjes tot leven lijken te komen. Van het kasteel Neuschwanstein tot de ridders in het Klooster van Ettal.

Auto huren in Duitsland

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Genieten aan de Rijn in Keulen

Met de dom die hoog boven de kabbelende Rijn uittorent is de skyline van Keulen niet te missen. Verken tijdens je stedentrip in Duitsland de vele musea van deze stad, van het moderne Museum Ludwig met zijn popart-collectie tot de middeleeuwse parels in het Wallraf-Richartz-Museum. Struin langs de laatmiddeleeuwse gebouwen in de oude stad, afgewisseld met moderne panden die de schade van de Tweede Wereldoorlog verhullen. Hippe wijken zoals Belgisches Viertel maken Keulen een bruisende stad, met kleine bierbrouwerijen, boetieks en talloze cafés.

Heden en verleden komen samen in Berlijn

Tijdens een stedentrip in de hoofdstad van Duitsland wordt de geschiedenis van dit land tastbaar. Wandel langs de resten van de Berlijnse muur of sta stil bij de Tweede Wereldoorlog in het Holocaustmonument. Monumentale panden zoals de Brandenburger Tor en het Rijksdaggebouw brengen je terug naar de achttiende en 19e eeuw, terwijl in veel musea juist de moderne tijd centraal staat. Bewonder sculpturen, schilderijen en fotografie van lokale kunstenaars in de Berlinische Galerie of ontdek werken van Picasso en Kandinsky in de Neue Nationalgalerie. Voor een mooi uitzicht over de stad is een klim naar de top van de Teufelsberg de moeite waard. Op deze berg vind je resten van een afluisterstation uit de Koude Oorlog.

Culturele parels in Leipzig

Muzikanten, schilders en modeontwerpers voelen zich allemaal thuis in het moderne Leipzig. Bezoek tijdens je stedentrip in Duitsland de industriële Baumwollspinnerei, waar meer dan honderd kunstenaars een gezamenlijke werkplaats en galerij hebben. De hippe restaurants en bars maken een bezoek aan deze plek compleet. Ga je liever terug in de tijd, dan is struinen door de binnenstad een goed idee. Hier ontdek je het oude raadhuis dat in de renaissance gebouwd werd, maar ook de Thomaskirche waar je concerten bijwoont. Muziekliefhebbers treden in de voetsporen van een aantal grootmeesters tijdens deze stedentrip in Duitsland, want de oude woonhuizen van Bach, Mendelssohn en Schumann zijn hier te bezoeken.