Doorlopende Reisverzekering
10%korting

Doorlopende Reisverzekering

  • Het hele jaar verzekerd op reis
  • Kinderen tot 5 jaar gratis verzekerd
  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
Bereken je premie

Doorlopende Reisverzekering

Sluit nú je Doorlopende Reisverzekering af met 10% korting

Met de ANWB Doorlopende Reisverzekering ga je onbezorgd op vakantie en ben je het hele jaar door verzekerd tijdens jouw vakantie. Ga je meerdere keren per jaar met vakantie of regelmatig een weekend weg? Dan is een Doorlopende Reisverzekering vaak voordeliger dan een Kortlopende Reisverzekering.

Stel zelf jouw reisverzekering samen

Wij bieden een basisverzekering die je kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen. Je kunt je aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld bagage, medische kosten of wintersport.

Medische kosten

Let op: je zorgverzekering vergoedt vaak niet alle medische kosten. Verzeker deze daarom mee op jouw Doorlopende Reisverzekering.

Nú een jaar lang 10% korting

Sluit vóór 1 mei 2017 een ANWB Doorlopende Reisverzekering af en ontvang een jaar lang 10% extra korting. Als je ANWB-lid bent óf wordt krijg je bovendien nog eens 5% ledenkorting.

Bekijk de actievoorwaarden

Basisdekking Doorlopende Reisverzekering

Je kunt zelf kiezen hoe lang je verzekerd wilt zijn in het buitenland. Je hebt daarbij de keuze uit 60 of 180 dagen aaneengesloten. Ga je langer op reis? Kies dan voor de Lang op Reis verzekering. De ANWB Doorlopende Reisverzekering biedt een basisdekking die je kan uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Met de basisdekking ben je standaard verzekerd voor:

Dag en nacht hulp van de ANWB Alarmcentrale. Bijvoorbeeld het verzorgen van vervoer of medische begeleiding tijdens de terugreis en het geven van adviezen. 

Bijvoorbeeld voor extra reis- en verblijfskosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte.

Je bent verzekerd tegen de extra kosten als gevolg van een calamiteit. Bijvoorbeeld door terrorisme of een natuurramp.

Kosten door bijvoorbeeld schade aan de inboedel van je vakantieverblijf. Je laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of je verliest de sleutel van jouw vakantiewoning.

Dekkingsgebied 

Je kan kiezen voor Europa of Werelddekking. Binnen Europa ben verzekerd in Nederland en de overige Europese landen. Maar ook Algerije, de Azoren, de Canarische eilanden, Egypte, Israël, Libië, Libanon, Madeira, Marokko, Rusland (deel ten westen van de Oeral), Tunesië, Turkije en IJsland. Ga je ook buiten Europa op vakantie? Kies dan voor de werelddekking.

Aanvullende dekkingen

Hiermee ben je verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging van je bagage. Je kan kiezen tussen een eigen risico van € 0,- of € 50,-.

Meer over bagagedekking

Neem je geld of een dure uitrusting mee op vakantie, zoals golfspullen, videoapparatuur of duikspullen? Dan raden wij je aan om je basisverzekering uit breiden met deze aanvullende dekking. Hiermee ben je namelijk verzekerd van een hogere vergoeding bij diefstal of beschadiging van je spullen.

Met de ongevallendekking ben je verzekerd van een eenmalige uitkering van € 25.000,- bij overlijden en maximaal € 75.000,- bij blijvende invaliditeit door een ongeval op reis.

Meer over ongevallendekking 

Met deze dekking krijg je alle medisch noodzakelijke kosten vergoed die je in het buitenland maakt en die niet door je zorgverzekeraar worden gedekt. Medische kosten kunnen snel hoog oplopen. Wij adviseren je dan ook om je basisdekking met deze aanvullende dekking uit te breiden.

Meer over medische kosten dekking

Met rechtsbijstand op je Reisverzekering krijg je tijdens je vakantie juridisch advies en hulp wanneer dit nodig is, maar ook na je vakantie als juridische zaken nog afgehandeld moeten worden. Een fijne geruststelling. Je bent tot maximaal € 25.000,- per gebeurtenis verzekerd voor bijvoorbeeld de kosten van een advocaat en het proces.

Meer over reisrechtsbijstand

Met de dekking Wintersport en bijzondere sporten is schade of diefstal van je wintersportuitrusting of bijvoorbeeld huur van een vervangende wintersportuitrusting verzekerd. Maar ook onvoorziene uitgaven zoals een gipsvlucht worden vergoed. Langlaufen en duiken zijn standaard in de basisdekking meegenomen.

Meer over wintersport en bijzondere sporten dekking

Je kan in je reisverzekering ook een Annuleringsverzekering regelen. Wil je alleen een Annuleringsverzekering? Ook dat is mogelijk met de ANWB Annuleringsverzekering.

Reparatie wanneer je auto of caravan door pech of een ongeval in het buitenland niet meer kan rijden. Let op: heb je al Wegenwacht Europa? Dan hoeft je je niet apart te verzekeren met de ANWB Autohulp verzekering.

Is je auto, caravan of tent stuk door een ongeval of pech? Of is deze gestolen? Dan regelen wij een vervangende auto of verblijf voor je. Je hoeft je vakantie niet te beëindigen of af te zeggen. Deze dekking is een goede aanvulling op de ANWB Autohulp verzekering.

Met Verkeersrechtsbijstand krijg je onder andere juridische hulp bij het verhalen van schade als gevolg van een ongeval met het voertuig waarmee je op vakantie bent, zoals je auto of camper.

Tips & Service

alt text

Vriendendekking

Overlijdt een goede vriend(in) óf familielid in de 3e graad vlak voor of tijdens je reis? Dan vergoed je doorlopende annuleringsverzekering de annuleringskosten.

alt text

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering dekt de reissom als je jouw reis moet annuleren door een onvoorziene bijzondere gebeurtenis. Je kunt deze apart als doorlopende of kortlopende verzekering afsluiten, maar ook als aanvullende dekking op je reisverzekering.

alt text

Lang op reis verzekering

Langer dan 2 maanden op reis voor stage, studie of werk? Ook dan biedt de ANWB oplossingen.
Sluit dan de Global Traveler verzekering af.

Korting

Tot 17,5% Ledenkorting

De ANWB Doorlopende Reisverzekering is deze zomer extra voordelig voor ANWB-leden. Sluit nú af en profiteer van een jaar lang van korting. Hoe langer je lid bent, hoe hoger je korting.

Nog geen lid?

Wordt nu gratis lid en profiteer direct van 7,5% korting op de Doorlopende Reisverzekering. Je kunt heel eenvoudig tijdens het afsluiten van de verzekering aangeven dat je hier gebruik van wilt maken.

5% Combikorting

Er kan altijd iets gebeuren, waardoor je je vakantie moet afzeggen of afbreken. Met de ANWB Doorlopende Annuleringsverzekering kan je je hiervoor verzekeren. Sluit je deze bij je doorlopende reisverzekering? Dan ontvang je nog eens 5% extra korting op je premie.

Kinderen tot vijf jaar gratis

Kinderen met een leeftijd jonger dan 5 jaar verzeker je gratis mee. Tijdens het online afsluiten kan je aangeven hoeveel kinderen je hebt en welke leeftijd zij hebben. Je profiteert direct van deze korting.

Betaal voor maximaal 3 personen

Gezinnen met 4 personen of meer profiteren van extra korting! Wil je een verzekering afsluiten voor meer dan drie personen? Dan betaal je voor deze extra personen geen premie.

Top 5 veelgestelde vragen doorlopende reisverzekering

De basisdekking van de doorlopende reisverzekering biedt dag en nacht ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale. Verder worden onvoorziene uitgaven, kosten als gevolg van calamiteiten (bijvoorbeeld natuurramp) en schade aan het vakantieverblijf door uw schuld vergoed. Lees meer over de basisdekking doorlopende reisverzekering.

U kunt de volgende aanvullende dekkingen afsluiten op de basisdekking van uw doorlopende reisverzekering: bagage, medische kosten, wintersport & bijzondere sporten, reisongevallen, ANWB Autohulp, vervangend vervoer en verblijf, reisrechtsbijstand en annulering. U kiest zelf welke dekkingen u wilt afsluiten. Lees meer over de aanvullende dekkingen van de doorlopende reisverzekering.

Een doorlopende reisverzekering is voordeliger en aan te bevelen als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat of een weekendje weg. Lees meer over de doorlopende reisverzekering.

Ja, met een doorlopende reisverzekering bent u voor de periode van maximaal één jaar verzekerd voor schade en diefstal op reis binnen het gekozen dekkingsgebied. U kunt per keer maximaal 60 dagen achtereen op reis. Na één jaar kunt u de verzekering verlengen. De verzekering is dagelijks opzegbaar.

Nee, u kunt een doorlopende reisverzekering zowel afsluiten voor samengestelde reizen, pakketreizen als reizen op eigen gelegenheid, zoals back packing.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

 

Vragen?

Bel  088 - 269 2222 

Schade?