Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geniet van de natuur in het Zwarte Woud

Het zuidwesten van Duitsland is een sprookjesachtige en smakelijke bestemming

Bekijk reizen 

Dwalen in het bos tijdens je vakantie in het Zwarte Woud

Op vakantie in het Zwarte Woud dwaal je eindeloos rond in het grootste bosgebied van ons buurland, tevens het grootste middelgebergte van Duitsland. Tussen de geurige dennen- en sparrenbomen vind je eindeloos veel goed gemarkeerde wandel- en fietsroutes. Ontdek er de middelhoge bergen, prachtige watervallen, sfeervolle dorpen en romantische kastelen.

Tips en informatie voor je vakantie in het Zwarte Woud

De leukste bezienswaardigheden van het Zwarte Woud 
Beleef het Zwarte Woud: Van het klokkenmuseum van Furtwangen tot wandelen tussen boomtoppen in het Boomkroonpad van Bad Wildbad.

Meer aanbod voor het Zwarte Woud

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Koekoeksklokken en andere bijzondere uurwerken

Het Zwarte Woud is de plek waar de koekoeksklok werd uitgevonden en deze vrolijke klokken zijn nog steeds kenmerkend voor deze regio. In het museum in de stad Furtwangen leer je alles over de historie ervan. Naast een aantal antieke koekoeksklokken kun je er ook andere bijzondere uurwerken bewonderen. In iedere stad in het Zwarte Woud tref je bovendien volop winkels aan om een mooi exemplaar als souvenir te kopen.

Een avontuurlijk wandelpad langs zeven watervallen

Avonturiers kunnen het wandelpad langs de watervallen van Triberg volgen. Het pad kan een beetje glad zijn, maar wie dit trotseert, komt vlak na elkaar zeven prachtige watervallen tegen. Ook de stad Triberg zelf is leuk om te bezoeken. Je vindt er een museum over de geschiedenis van de regio met onder andere de traditionele kledij.

Watersporten en slenteren over de promenade

Aan de voet van de grootste berg van het Zwarte Woud, de Feldberg, ligt het meer Titisee. Hier kun je niet alleen heerlijk slenteren over de promenade, maar ook zwemmen, windsurfen, kajakken en tal van andere watersporten beoefenen. Hier ervaar je tijdens je vakantie in het Zwarte Woud zeker het ultieme vakantiegevoel. Bij het meer vind je ook leuke winkels en restaurants.

Aangenaam badderen in warm bronwater

Al sinds de Romeinse tijd is de stad Baden-Baden een geliefd kuuroord. De oude badhuizen zijn gerenoveerd en weer in gebruik genomen. Het warme bronwater borrelt in Baden-Baden van twee kilometer diepte naar boven. Het is de ideale plek om even helemaal tot rust te komen na een lekkere inspanning in het bos en de bergen.

Een kasteel als in een sprookje

Een imposant kasteel om je aan te vergapen is Burg Hohenzollern bij Hechingen. Het stamt uit de 11e eeuw en ligt op een bergtop van 850 meter hoog. In de 14e eeuw is het grootste deel van het kasteel herbouwd. Dit is een kasteel zoals je het je voorstelt uit een sprookje.

Bossen en wijngaarden verkennen

Een vakantie in het Zwarte Woud is niet compleet zonder de bossen te verkennen. Het bos, met name de beschermde natuurparken Südschwarzwald en Schwarzwald Mitte/Nord, is een paradijs voor sportievelingen en liefhebbers van de natuur. Ben je toe aan aan verandering van landschap, dan tref je in de nabijgelegen Rijnvallei mooie wijngaarden aan.