Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Vakantie in Münster: verrassend dichtbij

Op 210 kilometer vanaf Utrecht

Universiteitsstad Münster in Duitsland is dankzij de oude binnenstad, kleine pleinen en paden knus. Een beetje te vergelijken met Haarlem en Utrecht, misschien. En op prima afstand van Nederland: binnen twee uurtjes ben je er!

Doen en zien in Münster

Fietsen, shoppen en lekker eten. Het kan allemaal in Münster, een van de leukste steden van Duitsland. 

Fietshoofdstad van Europa

Detail waar wij Nederlanders een warm hart van krijgen: Münster is gekozen tot 'fietshoofdstad van Europa'. Zo zijn er allerlei routes die vanuit Münster vertrekken. Zo heb je de fietspromenade die rond het oude centrum van Münster ligt (5 km) maar ook routes die door glooiend landschap in de directe omgeving van Münster gaan en dorpen aandoen (25-50 km).

Fietsen dus! Tweewielers zijn o.m. te huur bij Radstation Münster Hundt KG, Berliner Platz 27a, v.a. € 8 per dag. Enkele fietsroutetips: Weseradweg, 122 km door glooiende landschappen. De 100 Schlösser Route, de grootste fietsroute van het Münsterland (960 km!), verdeeld in vier routes. De routes gaan langs waterkastelen, burchten, grachthoven en landhuizen. Bekijk meer tips over fietsen in Münster.

Stappen in het Kuhviertel

Het Kuhviertel is het traditionele uitgaanscentrum van Münster met studentencafés en pubs. Drink bijvoorbeeld een biertje in de laatste privaatbrouwerij, de Pinkus Müller brouwerij. Je kunt er nu ook dineren.

Struinen over de Prinzipalmarkt

Op de Prinzipalmarkt vind je exclusieve winkels en restaurants, maar de historie is ook nog tastbaar op dit plein met karakteristieke puntgevelhuizen en arcaden.Op de Prinzipalmarkt vind je de Friesenssaal, het stadhuis van Münster. Dit gotische gebouw uit de 14de eeuw met zijn hoge gevel is uniek in Duitsland. Dinsdag – vrijdag van 10-17 uur, zaterdag, zondag en feestdagen 10-16 uur.

Praktisch Münster

Ben je enthousiast geworden over Münster? Plan je route en boek je hotel: jouw korte vakantie naar Münster kan beginnen!

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Duitsland 
Duitsland, het land waar sprookjes tot leven lijken te komen. Van het kasteel Neuschwanstein tot ridders in het Klooster van Ettal. Een land vol steden doordrenkt met romantiek en historie zoals het middeleeuwse Rothenburg.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!