Münster: verrassend dichtbij

Op 210 kilometer vanaf Utrecht

Universiteitsstad Münster in Duitsland is dankzij de oude binnenstad, kleine pleinen en paden knus. Een beetje te vergelijken met Haarlem en Utrecht, misschien. En op prima afstand van Nederland: binnen twee uurtjes ben je er!

Doen en zien in Münster

Fietsen, shoppen en lekker eten. Het kan allemaal in Münster, een van de leukste steden van Duitsland. 

Fietshoofdstad van Europa

Detail waar wij Nederlanders een warm hart van krijgen: Münster is gekozen tot 'fietshoofdstad van Europa'. Zo zijn er allerlei routes die vanuit Münster vertrekken. Zo heb je de fietspromenade die rond het oude centrum van Münster ligt (5 km) maar ook routes die door glooiend landschap in de directe omgeving van Münster gaan en dorpen aandoen (25-50 km).

Fietsen dus! Tweewielers zijn o.m. te huur bij Radstation Münster Hundt KG, Berliner Platz 27a, v.a. € 8 per dag. Enkele fietsroutetips: Weseradweg, 122 km door glooiende landschappen. De 100 Schlösser Route, de grootste fietsroute van het Münsterland (960 km!), verdeeld in vier routes. De routes gaan langs waterkastelen, burchten, grachthoven en landhuizen. Bekijk meer tips over fietsen in Münster.

Stappen in het Kuhviertel

Het Kuhviertel is het traditionele uitgaanscentrum van Münster met studentencafés en pubs. Drink bijvoorbeeld een biertje in de laatste privaatbrouwerij, de Pinkus Müller brouwerij. Je kunt er nu ook dineren.

Struinen over de Prinzipalmarkt

Op de Prinzipalmarkt vind je exclusieve winkels en restaurants, maar de historie is ook nog tastbaar op dit plein met karakteristieke puntgevelhuizen en arcaden.Op de Prinzipalmarkt vind je de Friesenssaal, het stadhuis van Münster. Dit gotische gebouw uit de 14de eeuw met zijn hoge gevel is uniek in Duitsland. Dinsdag – vrijdag van 10-17 uur, zaterdag, zondag en feestdagen 10-16 uur.

Praktisch Münster

Ben je enthousiast geworden over Münster? Plan je route en boek je hotel: jouw korte vakantie naar Münster kan beginnen!

Speciaal voor jou geselecteerd