Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Genoeg te beleven tijdens een vakantie in Noord-Duitsland

Een vakantie in Noord-Duitsland zit boordevol leuke activiteiten. In deze bijzondere regio is namelijk genoeg te zien en te doen. Ga op pad in de natuur en maak een tocht langs de vele hoogtepunten die Noord-Duitsland te bieden heeft. Daarnaast vind je in dit gebied gezellige steden met bijzondere architectuur. Ontdek Noord-Duitsland tijdens een vakantie met het hele gezin of ga samen met je partner op pad.

Bekijk hier alle reizen naar Duitsland

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Duitsland

De mooiste bezienswaardigheden van Duitsland

Duitsland, het land waar sprookjes tot leven lijken te komen. Van het kasteel Neuschwanstein tot de ridders in het Klooster van Ettal.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Voor echte avonturiers

Echte avonturiers gaan in Noord-Duitsland op onderzoek uit in de natuur. Maak een mooie wandeling langs een krijtstenen kust met steile kliffen of loop urenlang door het bos op zoek naar verlaten kastelen. Een aanrader is het eiland Rügen, het grootste van Duitsland, bekend om haar ongerepte natuur en prachtige flora en fauna.

Een rijke geschiedenis

Houd je van kastelen en verhalen uit de middeleeuwen? Dan past een vakantie in Noord-Duitsland helemaal in jouw straatje. Bezoek het kasteel Schwerin en bekijk hier de pracht en praal van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Wandel je graag door historische steden? Dan is Bremen een fantastische keuze. In deze stad vind je de Dom van Bremen; ook het centrum van deze stad is het bezoeken waard. Ga bijvoorbeeld naar de markt bij het Stadhuisplein en wandel langs het huis waar de stadsmuzikanten van Bremen in het sprookje van de gebroeders Grimm samenkwamen.

Leuk voor kinderen

Een vakantie in Noord-Duitsland is ook erg leuk met kinderen, want in deze uitgestrekte regio is genoeg te doen voor jong en oud. Doe een survivalspeurtocht door de bossen bij Hamburg of kies voor een gezellige gezinsvakantie aan de Oostzeekust. Een aanrader aan deze kust is het dorp Gelting, waar een fantastisch kindvriendelijk strand te vinden is.