Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een afwisselende en verrassende vakantie naar Thüringen

Er is veel te ontdekken tijdens een vakantie naar Thüringen. In deze Duitse deelstaat vind je prachtige natuur, interessante dorpjes en historische bezienswaardigheden. Kies bijvoorbeeld Erfurt of Weimar als basis vanwaar je op je gemak de omgeving ontdekt.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Thüringen 

De streek Thüringen wordt vaak ‘Duitslands groene hart’ genoemd en niet voor niets. Dit zijn tien van de mooiste bezienswaardigheden van Thüringen.

Meer aanbod voor Thüringen

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Pittoreske steden ontdekken

Je waant je in de middeleeuwen wanneer je door het historische centrum van Erfurt wandelt. Neem een kijkje bij de Krämerbrücke en de oude synagoge, waar de schat van Erfurt te bezichtigen is. Ook de stad Weimar is een aanrader tijdens je vakantie naar Thüringen. Naast interessante bezienswaardigheden als het Slot Weimar en Slot Belvedere vind je veel gezellige terrassen en restaurants in de bruisende binnenstad.

Prehistorische beukenbossen van het nationale park Hainich

In Europa zijn maar op een aantal plekken inheemse beukenbossen te vinden. Een van die plekken is nationaal park Hainich, dat een plekje heeft op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een echte aanrader is de bijzondere wandeling over het boomkroonpad, dat een hoogte heeft variërend tussen de 13 en 24 meter. Tijdens de wandeling kijk je uit over de toppen van het nationaal park. In het voorjaar staat het bos vol met gekleurde bloemen, in het najaar geniet je van spectaculaire herfstkleuren en in de zomer zijn de bomen allerlei tinten groen. Het hele jaar is dit natuurpark dus een bezoek waard.

Thüringer porselein bekijken in kasteel Leuchtenburg

Kasteel Leuchtenburg heeft een mooie ligging op een 400 meter hoge heuveltop. Hier bekijk je een interessante permanente tentoonstelling over de geschiedenis van porselein; niet alleen over het lokale Thüringer porselein, maar ook over porselein uit de hele wereld. Schrijf na een bezoek aan de tentoonstelling jouw diepste wens op een porseleinen bord en gooi het naar beneden vanaf de 20 meter hoge Skywalk; in Thüringen geloven ze dat scherven geluk brengen.