Wandelvakantie Duitsland

Zowel in de zomer als de winter is Duitsland een prima bestemming voor een wandelvakantie. Er zijn volop prachtige wandelgebieden, zowel net over de grens als verder weg in Duitsland. Vanuit je hotel verken je de streek. Duitsland is dichtbij maar toch heel anders dan Nederland.

Wandelen in het Sauerland

Net over de grens ligt het Duitse Sauerland. In elk seizoen is het een prachtig gebied voor een wandelvakantie. In de winter kan je er sneeuwwandelen. Je vindt in het Sauerland vele mooie wandelpaden, waaronder de Rothaarsteig. Dit langeafstandspad heeft ruim 150 km aan wandelpaden langs diepe bossen, vrolijke valleien en sfeervolle dorpjes. De Rothaarsteig is al meerdere keren uitgeroepen tot het mooiste wandelpad van Duitsland.

Wandelvakantie in Thüringen

De Rennsteig in het Thüringer Woud is het oudste en beroemdste langeafstandspad van Duitsland. Het pad verbindt de bergtoppen in het centrale deel van het Thüringer Woud met elkaar. Vroeg vormde het pad de grens tussen Noord- en Midden-Duitsland. Natuurliefhebbers kunnen in de bossen van de omgeving zeker hun hart ophalen. Thüringen is de toeristische schatkamer van midden-Duitsland; vol met natuur en culturele dorpjes en steden. 

Wandelvakantie in een Duitse stad

Berlijn te voet verkennen? Vanuit een sfeervol stadshotel bieden wij interessante wandelroutes.

Een wandelvakantie naar Duitsland met ANWB Ledenreizen

Boek je wandelvakantie naar Duitsland bij ANWB Ledenreizen. Exclusief aanbod en hoe langer lid, hoe meer gratis extra's! Bekijk onze aanbiedingen en boek direct online.

Zoek wandelvakanties in Duitsland

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk dan ook eens de wandelvakanties van onze reispartner Pharos reizen.