Naar artikel

Een wandelvakantie in Duitsland voor ieder niveau

Je hoeft geen fanatieke wandelaar te zijn om te genieten van een wandelvakantie in Duitsland. Door de grote variatie in landschappen is er voor wandelaars van elk niveau een gepaste wandeltocht te vinden. Wandel bijvoorbeeld langs de Moezel of de Rijn, waarbij je onderweg geniet van de lekkerste lokale wijn, of ontdek interessante steden zoals Berlijn of Hamburg te voet.

Bekijk hier alle reizen naar Duitsland

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Duitsland

De mooiste bezienswaardigheden van Duitsland

Duitsland, het land waar sprookjes tot leven lijken te komen. Van het kasteel Neuschwanstein tot de ridders in het Klooster van Ettal.

Auto huren op vakantie

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
Vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Wandelen door de Beierse Alpen

Voor getrainde wandelaars hebben de Beierse Alpen veel te bieden. De Allgäu is een mooie streek in het zuiden van Duitsland, waar je langs bloeiende alpenweides en indrukwekkende bergtoppen wandelt. Maar het gebied kent met 7.000 kilometer aan wandelpaden ontelbaar veel wandelroutes in verschillende gradaties en vaak is het mogelijk om routes in te korten door de kabelbaan te nemen. Maak bijvoorbeeld een wandeling rondom het idyllische bergmeer de Alpsee, waar je in de zomer een verfrissende duik kunt nemen. Het slot Hohenschwangau ligt aan de oevers van het meer en tijdens de wandeling heb je uitzicht op slot Neuschwanstein.

Wandelroutes langs de Moezel

Langs de Moezel lopen vele wandelroutes die ook geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. De Moezel slingert door een groen en heuvelachtig landschap, en je vindt hier veel leuke dorpen, gezellige campings en interessante kastelen. Het Weinlehrpfad Winningen is een aanrader voor wijnliefhebbers. Onderweg kom je tientallen informatiepunten tegen, waar je meer te weten komt over de lokale wijnbouw. De focus ligt op de trots van de streek: rieslingwijn. Ontdek je graag kastelen en burchten? Dan is de wandelroute Eltzer Burgpanorama een must. Burg Eltz is het hoogtepunt van de wandeling. Verderop bereik je het Moezelplateau, met groene weides en uitzicht op de Moezel.

Wandelvakantie in de Eifel

De Eifel staat garant voor een succesvolle wandelvakantie in Duitsland. Het afwisselende gebied kende ooit een grote vulkanische activiteit, dat bepalend was voor het landschap van vandaag de dag. De Vulkaan-Eifel kent vele wandelpaden die onder andere door naald- en loofbossen en langs blauwgroene kratermeren leiden. Daarnaast leent de Eifel zich uitstekend voor culturele uitstapjes naar onder andere Trier en Bitburg.