Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een veelzijdige vakantie in Oost-Duitsland

Een vakantie in Oost-Duitsland is de perfecte keuze voor het hele gezin. In deze regio is namelijk genoeg te zien en te doen voor jong en oud. Breng een paar dagen door op een van de eilanden in de Oostzee, wandel door de straten van Berlijn of ga naar een pretpark. Je hoeft je in Oost-Duitsland nooit te vervelen!

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Duitsland 
Duitsland, het land waar sprookjes tot leven lijken te komen. Van het kasteel Neuschwanstein tot ridders in het Klooster van Ettal. Een land vol steden doordrenkt met romantiek en historie zoals het middeleeuwse Rothenburg.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Een paar dagen in Berlijn

De beste manier om een vakantie in Oost-Duitsland te beginnen, is met een paar dagen Berlijn. Boek een rondleiding door het ondergrondse gangenstelsel en leer meer over de bunkers en oorlogstijd in de stad of bezoek Hohenschönhausen. Deze oude stasi-gevangenis is nu een museum, waar regelmatig rondleidingen worden gegeven door ex-gevangenen. Heb je zin in een luchtiger uitstapje? Neem dan de lift naar de top van de Fernsehturm en geniet van het uitzicht of ga een dag uitwaaien op het verlaten vliegveld Berlijn-Tempelhof.

Wandelen en fietsen bij de Oostzee

Heb je na een paar dagen in de stad zin in rust en ontspanning? Dan is de Oostzeekust een perfecte keuze. Hier vind je verschillende eilanden vol verlaten stranden en ongerepte natuur. Wandel op het eiland Rügen over de krijtrotsen en geniet van de uitgestrekte natuur en de kolkende zee. Loop over het eiland totdat je tussen de rotsen een mooie baai tegenkomt: perfect voor een duik in zee.

Leuk voor kinderen

Ga je op vakantie in Oost-Duitsland met kinderen? Dan mag een dagje pretpark niet ontbreken. Een bekend pretpark in Oost-Duitsland is Belantis. Dit pretpark ligt vlak bij Leipzig en bevat meer dan zestig attracties, waaronder achtbanen en thema-attracties.