Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Wat te doen in Bremen

ANWB in samenwerking met Duits Verkeersbureau

In de zustersteden Bremen en Bremerhaven word je getrakteerd op mooie oude wijkjes, interessante bezienswaardigheden en een gezellige sfeer. Samen vormen ze de kleinste deelstaat van Duitsland, maar wees niet bang dat je snel raakt uitgekeken. Integendeel: grote kans dat je tijd tekort komt, want er valt hier van alles te beleven.

Indrukwekkende bezienswaardigheden

Bremen en Bremerhaven trekken jaarlijks veel bezoekers dankzij hun historische en maritieme diversiteit. Zo zul je in Bremen de pracht van het marktplein bewonderen. Maar zeker ook het stadhuis, dat sinds 2004 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, samen met het standbeeld van Roland. Wandel door de oude stad en verken hem in de voetsporen van de stadsmuzikanten. Breng ook een bezoek aan het Übersee-Museum Bremen, voor een afwisselende reis over alle continenten. Of laat de frisse wind door je haren waaien en geef je ogen de kost in kuststad Bremerhaven. In de wijk Havenwelten vind je het Duits Emigratiecentrum: een historisch museum waar je virtueel aan boord stapt van een schip dat koers zet naar een emigratieland, om zelf te ervaren hoe dat is geweest. 

Wandelend of fietsend de stad beleven

De lokale bevolking heeft een actieve levensstijl. Je hebt hier dan ook leuke en gevarieerde wandel- en fietsroutes om Bremen en Bremerhaven te ontdekken. Onderweg krijg je meteen een stukje cultuur mee, en kun je historische bezienswaardigheden bekijken. Ook hoor je de beroemde stadsmuzikanten, beleef je de maritieme sfeer langs de Weser en kun je even pauzeren in de groene oases midden in de stad. Sla de hippe wijk Viertel in Bremen niet over, want daar zijn de muren opgevrolijkt met kleurrijke street art. Wil je van de ene naar de andere stad fietsen? Volg dan de mooie ‘Weser-Radweg’.

Met het hele gezin op ontdekkingstocht

Voor wie geïnteresseerd is in wetenschap is het interactieve wetenschapsmuseum Omniversum een aanrader. Ontdek hoe apparaten die we dagelijks gebruiken, zoals de elektrische tandenborstel en een smartphone, precies werken. Niet alleen volwassenen, ook kinderen komen graag in Bremen en Bremerhaven. Er zijn veel speeltuinen waar ze hun energie kwijt kunnen en er valt ook genoeg te bezoeken. Het Klimahaus 8° Ost in Bremerhaven bijvoorbeeld, waar ze een avontuurlijke reis over de wereld maken. Kleine piraten duiken graag het Duitse Scheepvaartmuseum in met het unieke ‘Hansekogge’. En ook een bezoekje aan Zoo by the Sea mag zeker niet ontbreken. Hier dartelen de jonge ijsberen Elsa en Anna - geboren in december 2019 - vrolijk in het rond. In Bremen vind je het Botanika museum met een waar beleveniscentrum. Hier krijgen kinderen zelfs een eigen paspoort mee.

Proef de sfeer

Het hele jaar door is deelstaat Bremen het bezoeken waard. Zo kun je kiezen uit een breed scala aan musea, theaters en evenementen. Van openluchtfestivals tot speciale tentoonstellingen en van kermissen tot straatkunstevenementen. Er is hier voor ieder wat wils. Sluit de dag af met vers gevangen vis en een Duits wijntje erbij. Smaken de wijnen naar meer? Ga dan zeker een keer naar de Bremen Ratskeller. Ook bierliefhebbers worden in deze regio op hun wenken bediend. Er zijn namelijk tal van pubs waar je bier van traditionele brouwerijen kunt proeven. In de voormalige Packhalle IV, in het historische deel van de 100 jaar oude vissershaven, liggen chique restaurants en gezellige havenbars naast elkaar.

Jouw eigen vakantie naar Bremen boeken?

Kun je niet wachten om Bremen en Bremerhaven met eigen ogen te zien? Boek je vakantie bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden. Wij wensen je een hele leuke vakantie! 

Zoek en boek je vakantie Bremen

Misschien vind je dit ook leuk:

Milieuzones en milieusticker Duitsland
Praktische informatie Duitsland
Tips voor een vakantie Duitsland

Meer tips voor een vakantie in Duitsland?

Ontdek Duitsland, zo dichtbij en toch zo anders.

Copyright beelden: Buergerpark, Ingo Wagner. Seute deern, Olaf Jainz. Schlachte, Jonas Ginter.