Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Op vakantie naar de Eifel: natuurschoon en ontspanning

De Duitse Eifel is een geliefde vakantiebestemming bij veel Nederlanders, want je komt helemaal tot rust tijdens een vakantie naar de Eifel. Zo maak je de mooiste wandelingen door de ongerepte natuur, zijn er diverse authentieke kuuroorden en vind je hier een groot aantal interessante bezienswaardigheden.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van de Eifel 

Van pittoreske steden als Monschau en intrigerende monumenten als Ordensburg Vogelsang tot de schommelende Geierlay-hangbrug en de beroemde Nürburgring.

Meer aanbod voor de Eifel

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Wandelen en fietsen in de Eifel

Voor wandelaars en fietsers is er een uitstekende infrastructuur aanwezig in de Eifel. Er lopen zowel lange als kortere wandel- en fietspaden, die duidelijk zijn aangegeven. Wandel bijvoorbeeld een etappe van de populaire 300 kilometer lange Eifelsteig. De wandeling voert door de Vulkaaneifel naar het knusse stadje Hillesheim en naar het dorp Schalkenmehren, dat aan een ‘maar’ ligt: een meer dat duizenden jaren geleden is ontstaan door vulkanische activiteit. Een mooie fietstocht is de Venn-Eifel-Moezel-Tour. Deze route leidt over stilgelegde spoorlijnen en is vanwege de geringe stijgingspercentages ideaal voor een ontspannen fietstocht.

Ontdek nationaal park Eifel

Tijdens een vakantie naar de Eifel mag je een bezoek aan het nationaal park Eifel niet missen. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: er leven hier meer dan 1.000 bedreigde dier- en plantensoorten, waaronder wilde katten, die je kunt spotten tijdens een wandeling of fietstocht. Op de drie stuwmeren die je hier bewondert, kun je uitstekend watersporten. Ga bijvoorbeeld kanoën op de Rursee, maak een boottocht over de Obersee of ga paddleboarden op de Urftsee. Langs de meren vind je ook enkele stranden en natuurlijke zwembaden.

Historie en natuur in Ordensburg Vogelsang

Ordensburg Vogelsang is een modern kasteel, dat centraal in het nationaal park Eifel ligt. De nazi's hebben het kasteel gebouwd als trainingscentrum; na afloop van de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel door het Belgische leger gebruikt. Tegenwoordig is hier een informatiecentrum gevestigd met twee expositieruimtes. In de ene ruimte kom je meer te weten over het natuurgebied de Eifel en in de andere over de naziperiode. Voor een indrukwekkend uitzicht over de omgeving beklim je de toren van het kasteel.

Ontspannen in een kuuroord

In de Eifel zijn diverse eeuwenoude kuuroorden te vinden. Ga tijdens je vakantie naar de Eifel bijvoorbeeld naar Bad Bertrich, om te dobberen in de zoutwaterbaden met een temperatuur van 32 graden. Breng ook zeker een bezoek aan de Elfengrot bij Bad Bertrich. Een ander geliefd kuuroord is het romantische Bad Münstereifel. In dit officiële Kneipp-kuuroord kun je ‘wassertreten’. Dit is een wandeling door een natuurlijk waterbassin, wat een heilzame werking heeft op de gezondheid. Ook vanwege de oude burcht en mooie vakwerkhuizen langs de rivier de Erft is dit dorp een bezoek waard.