Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Heerlijke vakantiekriebels aan de Bodensee

Ga je voor een actieve fietsvakantie of ga je voor totale ontspanning aan de Bodensee?

Bekijk reizen 

Ontdek mediterraan Duitsland op vakantie aan de Bodensee

Tijdens een vakantie aan de Bodensee ervaar je een stukje Duitsland in mediterrane sferen. De glooiende wijnheuvels doen niet onder voor die in Toscane, en op de levendige boulevards langs dit immense meer waan je je eerder aan de Franse Zuidkust! De Bodensee is een heerlijke bestemming voor een actieve fiets- of watersportvakantie met het gezin, maar vormt ook een schilderachtig decor voor een romantische trip.

Naar welke vakantie aan de Bodensee ben je op zoek?

Tips en informatie voor jouw vakantie aan de Bodensee

De mooiste bezienswaardigheden van Duitsland 

Duitsland, het land waar sprookjes tot leven lijken te komen. Van het kasteel Neuschwanstein tot de ridders in het Klooster van Ettal.

Meer aanbod voor aan de Bodensee

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Eilandhoppen in de Bodensee

Ga tijdens een vakantie aan de Bodensee in Duitsland zeker een dagje eilandhoppen. De bekendste bestemming is het adellijke bloemeneiland Mainau. Dit is een waar floraparadijs met talloze exotische planten die goed gedijen in het milde klimaat. Op Mainau ontdek je een van Duitslands grootste vlinderhuizen en wandel je door een negentiende-eeuwse Italiaanse rozentuin. Het eiland Lindau heeft een gezellige promenade en een pittoreske vuurtoren met zicht op de besneeuwde bergtoppen. Het eiland telt verder veel barokke kerken en voor kunstliefhebbers is er het Haus zum Cavazzen. Reichenau wordt wel gezien als het verborgen eiland, door de ligging in de Untersee. Op dit kloostereiland bezoek je het imposante benedictijnerklooster en de negende-eeuwse Sint-Joriskerk.

Konstanz en Meersburg

Konstanz is een fijne stad om rond te dwalen tijdens een vakantie aan de Bodensee. Het middeleeuwse stadshart bestaat uit kronkelende steegjes vol kleurrijke gevels met tal van winkels en in de haven zijn veel terrassen. Beklim de Munster van Konstanz voor een spectaculair uitzicht over de stad, het meer en de bergtoppen van de vooralpen. Binnen in deze voormalige bisschopskerk met gotische invloeden bewonder je onder meer het Heilige Graf in de Mauritiusrotonde. Tegenover Konstanz ligt het romantische wijnstadje Meersburg met zijn goed bewaarde, middeleeuwse stadsbeeld, inclusief zevende-eeuwse burcht. In Meersburg boek je een wijnexcursie of beleef je een ontspannen middag in de thermale openluchtzwembaden.

Machtige waterval bij Schaffhausen

Steek tijdens een vakantie aan de Bodensee in Duitsland ook een dag de grens over voor een stop bij de grootste waterval van Europa; de Rheinfall bij Schaffhausen in Zwitserland. Hier stroomt met volle kracht zo'n zeshonderd kubieke meter water per seconde over de rotsen! Met de boot vaar je kort langs een immense rots in het midden van de waterval en deze is ook te beklimmen. Verder zijn er aan beide kanten van de Rheinfall uitzichtplatforms die je al wandelend bereikt. Na al dit natuurgeweld kom je in Kasteel Laufen, boven de waterval, op adem op het panoramaterras.