Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Vakantie in Saarland: ontdek de kleurrijkste streek van Duitsland

Saarland is een prachtig gebied dat je het beste bezoekt tijdens een zomer- of herfstvakantie. Maak tijdens je vakantie in Saarland kennis met een stuk indrukwekkende natuur in de Hunsrück en bij de Saarschleife. Vooral in de herfst ben je verzekerd van een schitterend kleurenpalet vanwege de vele bossen. Bezoek ook de hoofdstad van deze Duitse deelstaat, Saarbrücken.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Saarland 

Kijk vanaf de Cloef-observatietoren uit over de indrukwekkende Saarschleife, bekijk het pauselijke porselein in Mettlach en wandel langs de vakwerkhuizen in Saarburg.

Meer aanbod voor Saarland

Bekijk het aanbod van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Het fascinerende Nationaal Park Hunsrück-Hochwald

Nationaal Park Hunsrück-Hochwald is een aanrader voor natuurliefhebbers. Het park wordt geroemd door de vele beuken, kronkelende wegen en mystieke vennen. Grote kans dat je tijdens een wandeling oog in oog staat met een wolf, wilde kat of zwarte ooievaar. Ook oude volkeren lieten hier hun sporen na, die nog tastbaar zijn bij de ringmuren van Otzenhausen.

Ontdek de historie van de kolenindustrie

Saarland is nauw verbonden met de geschiedenis van de kolenindustrie. Tot 2012 produceerde Saarland nog steenkolen voor de in- en export. Een monument dat herinnert aan die tijd is het Saarpolygon in Ensdorf, een machtig stalen bouwwerk ter herdenking aan de kolenmijnindustrie. Het frame is te beklimmen en eenmaal boven geniet je van een spectaculair uitzicht op de omgeving. Bij mooi weer zie je zelfs Frankrijk en Luxemburg liggen.

Mettlach, stad van het porselein

Bij een vakantie naar Saarland mag een trip naar Mettlach niet ontbreken, de stad van het porselein. De stad is in 676 ontstaan rondom een abdij, maar het duurde tot 1809 voordat de beroemde keramische fabriek Villeroy & Boch van start ging. Inmiddels is het een van de belangrijkste toeristische attracties van Mettlach, waar je meer leert over de geschiedenis van de porseleinindustrie en je een mooi souvenir voor thuis vindt.

Het levendige Saarbrücken

Ontspannen doe je in het bruisende Saarbrücken. Deze gezellige stad huisvest talloze restaurants, cafés en winkels. Saarbrücken ligt aan de oevers van de Saar en grenst bovendien aan Frankrijk. Dankzij de universiteit in de stad kent deze hoofdstad een jong publiek. Bezoek de Alte Brücke uit 1547, het Slot van Saarbrücken en de barokke Ludwigskirche.