Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Leipzig: een verrassend veelzijdige stad

Op 611 km vanaf Utrecht

Muziek- en kunstenaarsstad Leipzig is ideaal voor een korte vakantie naar Duitsland. Met de auto ben je er in een halve dag, met het vliegtuig in anderhalf uur. Deze op een na grootste stad van de voormalige DDR ademt de sfeer van Berlijn en ligt er een uurtje rijden vandaan. Wat moet je er gezien en gedaan hebben?

Zien en doen in Leipzig

Ondanks de verwoestingen tijdens WOII en de stilstand in de DDR-tijd, heeft de stad zich gevormd tot een hippe, populaire plek waar heden en verleden elkaar afwisselen. Denk aan pleinen waar muzikanten spelen en musea in de huizen waar muziekmeesters als Bach en Mendelssohn hebben gewoond.

Geschiedenis tijdens de muziekroute

Ontdek de geschiedenis van Leipzig: loop de zogenoemde Muziekroute, bezoek het Mendelssohn Haus (Goldschmidtstrasse 12), het Bach Museum (Thomaskirchhof 15) of het Robert Schumann Haus (Inselstrasse 18) voor een portie muziekhistorie.

Eten en drinken op de Karl-Liebknecht-Strasse

Op de Karl-Liebknecht-Strasse vind je veel cafés waarvan een aantal in verlaten gebouwen zijn gehuisvest. Je vindt er ook internationale restaurants, kleurrijke barretjes en pubs, gezellige borrellocaties en een aantal clubs. Voor kunst ga je naar de Karl-Heine-Strasse, middenin kunstenaarswijk Plagwitz, waar veel kunstenaars wonen en werken.

Allermooiste museum

Het Altes Rathaus (oude stadhuis) op de markt is volgens de locals een van de mooiste Duitse renaissance gebouwen. Het valt gelijk op als je op de markt van Leipzig loopt. Sinds 1909 is hier het Stadtgeschichtliches Museum gevestigd, een van de grootste cultuurhistorische musea met zo’n 500.000 tentoonstellingstukken.

Bezoek aan de Oude Baumwollspinnerei

In het kader van cultuur: de oude Baumwollspinnerei in de wijk Neulindenau is opgericht in 1884 en zou uitgroeien tot een complex van bijna 10 hectare. Het terrein is nu industrieel erfgoed waar kustenaars wonen en werken. Elke dag (behalve zondag) kun je een rondleiding krijgen over het complex. Regelmatig vinden er evenementen plaats en ’s zomers is er buiten een openluchtbioscoop.

Praktisch Leipzig

Ben je enthousiast geworden over Leipzig? Plan je route en boek zelf je hotel via Booking.com: jouw korte vakantie naar Leipzig kan beginnen!

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Duitsland 
Duitsland, het land waar sprookjes tot leven lijken te komen. Van het kasteel Neuschwanstein tot ridders in het Klooster van Ettal. Een land vol steden doordrenkt met romantiek en historie zoals het middeleeuwse Rothenburg.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!