Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ontdek het prachtige Corsica

Prachtige natuur, kristalhelder water en schilderachtige dorpjes.

Alle reizen 

Vakantie op Corsica: het eiland van schoonheid

Corsica heeft de bijnaam Ile de Beauté, en dat is niet verwonderlijk. Het Franse eiland met parelwitte zandstranden en een turkooisblauwe zee is een lust voor het oog. Een vakantie op Corsica biedt echter méér dan een strandvakantie. Bezoek bijvoorbeeld het binnenland met indrukwekkende natuur, de pittoreske dorpjes met eeuwenoude kerken of de mondaine badplaats Porto Vecchio.

Tips en informatie voor jouw vakantie naar Corsica

De mooiste bezienswaardigheden van Corsica 

Een oogstrelend eiland omringd door de Middellandse Zee, waar Napoleon menig voetafdruk heeft achtergelaten. Ontdek de grillige rotsformaties en paradijselijke stranden en uitgestrekte wijnvelden.

Speciaal voor jou geselecteerd

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Ontdek de veelzijdige natuur van Corsica tijdens je vakantie

Gedurende de vakantie in Corsica genieten natuurliefhebbers volop van de uiteenlopende natuurgebieden op het eiland. Wandel bijvoorbeeld in het regionale natuurpark van Corsica door indrukwekkende kloven, langs fonkelblauwe meren en tussen geurige pijnbomen. Verder zijn Aguilles de Bavella en de kastanjebossen van Casaniccia een aanrader. Aan de westkust bij Piano en het natuurreservaat Scandola vind je schitterende rode granietrotsen.

Treed in de voetsporen van Napoleon tijdens een vakantie in Corsica

Maak tijdens je vakantie op Corsica een uitstapje naar Ajaccio, de hoofdstad van het eiland. Hier is ook Napoleon Bonaparte geboren. Oorspronkelijk kwam de familie Bonaparte uit Genua, maar aan het einde van de 15e eeuw trokken zij naar Corsica. In 1769 werd Napoleon op het eiland geboren, een jaar nadat Corsica tot Frankrijk is gaan behoren. Ook zijn hier vaak tijdelijke exposities en lees je alles over de geschiedenis van de familie op het eiland. Tijdens een vliegvakantie in Corsica is er genoeg te ontdekken.

Genieten aan de mondaine haven van Porto Vecchio

De rijken der aarde trekken gedurende de zomermaanden naar de chique badplaats Porto Vecchio. Op het parelwitte zandstrand onder de schaduwrijke pijnbomen kom je volledig tot rust tijdens je vakantie op Corsica.

De boeiende geschiedenis van Corsica

Op het eiland vind je allerlei bezienswaardigheden die herinneren aan de rijke geschiedenis van Corsica. Bezoek bijvoorbeeld tijdens je vakantie op Corsica bij Filitosa de meer dan 4000 jaar oude menhirs. Deze indrukwekkende megalieten zijn weer heel anders dan de prehistorische stenen in bijvoorbeeld Bretagne. Veel van de menhirs zijn veranderd in een prachtig beeldhouwwerk met voorstellingen van mensen of wapens. Naast de menhirs vind je op het eiland Italiaanse invloeden. De Italiaanse stad Pisa heeft namelijk tijdens de middeleeuwen zijn stempel op Corsica gedrukt. Op meerdere plekken zijn romaanse kerken en kapellen aanwezig. Ook de barokke architectuur zie je veel terug.

De unieke zangkunst van de Corsicanen

De inwoners van Corsica hebben hun eigen identiteit en cultuur, die zij met veel trots uitdragen. Zeer belangrijk voor de Corsicanen is muziek, met name de zangkunst. Gedurende de zomermaanden organiseren de inwoners verscheidene muziekfestivals waar de zangers te horen zijn. Bezoek bijvoorbeeld het festival van Calvi, dat het populairst is op het eiland.