Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ontdek de magie van Corsica

Cultuur, geschiedenis en parelwitte stranden, Corsica heeft alles voor de perfecte vakantie.

Bekijk reizen 

Rondreis op Corsica: ontdek het Île de Beauté

Gedurende een rondreis door Corsica maak je kennis met de enorme schoonheid aan natuur die het eiland te bieden heeft. De parelwitte zandstranden en het turkooisblauwe zeewater zorgen voor het ultieme vakantiegevoel. Landinwaarts vind je nog veel meer natuurschoon, zoals imposante kloven en groene bossen. Verder struin je door pittoreske dorpjes met eeuwenoude kerken en geniet je aan de mondaine haven van Porto Vecchio. Corsica biedt alle ingrediënten voor een veelzijdige vakantie.

Naar welke rondreis op Corsica ben je op zoek?

Tips en informatie voor jouw rondreis op Corsica

De mooiste bezienswaardigheden van Corsica 

Een oogstrelend eiland omringd door de Middellandse Zee, waar Napoleon menig voetafdruk heeft achtergelaten. Ontdek de grillige rotsformaties en paradijselijke stranden en uitgestrekte wijnvelden.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Geniet van de natuur tijdens een rondreis Corsica met eigen auto

Tijdens je rondreis in Corsica maak je kennis met al het natuurschoon van het idyllische eiland. Bezoek bijvoorbeeld het regionale natuurpark van Corsica met reusachtige kloven, geurige pijnbossen en diepblauwe meren. Ook de kastanjebossen van Casaniccia en Aguilles de Bavella zijn een aanrader. Verder vind je unieke rode granietrotsen aan de Calanchekust bij Piano of in het natuurreservaat Scandola. Het is niet verwonderlijk dat Corsica de bijnaam Ile de Beauté heeft.

De chique badplaats Porto Vecchio

De rijken en beroemden ter wereld trekken in de zomer naar de mondaine badplaats Porto Vecchio. Niet alleen beschikt deze kustplaats over een moderne haven, ook geniet je van parelwitte zandstranden, schaduwrijke pijnbomen en de turkooisgekleurde zee. Struin lange de dure jachten in de haven, geniet van een smakelijke maaltijd met een goed glas wijn op een terras of kom volledig tot rust aan het strand tijdens de rondreis op Corsica.

De boeiende Corsicaanse cultuur en geschiedenis

Op het eiland vind je tijdens een rondreis op Corsica talrijke plekken en bezienswaardigheden die aan de rijke geschiedenis herinneren. In het zuiden van het eiland, bij Filitosa, bevinden zich meer dan 4000 jaar oude menhirs. Deze megalieten zijn uniek, anders dan de menhirs in Bretagne. Veel van de prehistorische stenen beschikken namelijk over een beeldhouwwerk die wapens of mensen voorstellen. Ook vind je behoorlijk wat sporen van Italiaanse invloeden terug op het eiland. De Italiaanse stad Pisa heeft namelijk gedurende de middeleeuwen zijn stempel op Corsica gedrukt. Zo vind je veel romaanse kapellen en kerken op het eiland. Ook zie je veel barokke architectuur en kerken. De unieke Corsicaanse cultuur uit zich vooral in de muziek. Vooral zangkunst is enorm geliefd onder de inwoners van Corsica. Bezoek een van de vele muziekfestivals in de zomer, zoals het festival van Calvi.

Stap in de voetsporen van Napoleon

De hoofdstad van Corsica, Ajaccio, is de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. De familie Bonaparte kwam oorspronkelijk uit Genua, maar leefde vanaf het einde van de 15e eeuw op Corsica. Bezoek het indrukwekkende okergele familiehuis met groene luiken waar Bonaparte in 1769 geboren is. Ook leer je hier alles over de geschiedenis van Napoleon op Corsica. Je bewondert hier authentieke meubels en tijdelijke exposities.