Naar artikel

Met een fly-drive naar Corsica beleef je een onvergetelijke reis

Corsica biedt met zijn idyllische stranden en turkooisgekleurde zee alle ingrediënten voor een prachtige vakantie. Met een fly-drive naar Corsica vlieg je in 2 uur naar het eiland, waar de huurauto direct voor je klaarstaat. Ontdek de ongerepte binnenlanden met diepe kloven en dichte bossen, of bezoek de tientallen eeuwenoude steden vol cultuur en historie.

Op zoek naar wat anders?

ANWB Reisopmaat 

Stel zelf je rondreis naar Corsica samen:

  • Kies zelf je route, accommodaties en vervoersmiddel
  • Laat je inspireren door tips van reisspecialisten
  • Boek met de betrouwbaarheid van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Ontdek de veelzijdige natuur van Corsica

Gedurende je fly-drive in Corsica geniet je van de ware natuurpracht die het eiland te bieden heeft. Rijd bijvoorbeeld naar de Calanchekust bij Piana of het natuurreservaat Scandola om de rode granietrotsen te bewonderen. Wandelaars trekken naar het regionale natuurpark van Corsica voor een tocht tussen de immense kloven, diepblauwe meren en geurige pijnbossen. Verder zijn de Aguilles de Bavella en de kastanjebossen van Casaniccia ook een bezoek waard. Na een reis langs het natuurschoon van Corsica zal je de bijnaam van het eiland, Ile de Beauté, zonder meer begrijpen.

Flaneer in de mondaine badplaats Porto Vecchio

De rijken der aarde verzamelen zich tijdens de zomermaanden in de chique badplaats Porto Vecchio. Deze fraaie kustplaats is niet alleen geliefd vanwege de moderne jachthaven, maar ook omdat er schitterende parelwitte stranden vlakbij gelegen zijn, bij Palombaggia. Op dit idyllische strand onder de schaduwrijke pijnbomen waan je je in het paradijs. 's Avonds geniet je van een smakelijke maaltijd in de haven van Porto Vecchio.

De rijke geschiedenis en cultuur van Corsica

Corsica heeft een rijke geschiedenis, die op diverse plaatsen op het eiland terug te vinden is. Bezoek bijvoorbeeld in het zuiden van het eiland, bij Filitosa, prehistorische graven van ongeveer 3000 jaar oud. In de historie van het eiland hebben de Italianen ook behoorlijk wat invloed op het land gehad. Dat zie je nog altijd terug aan de vele romaanse kerken en kapellen op het eiland. Muziek, en met name zangkunst, speelt daarnaast een centrale rol in de cultuur van Corsica. Er worden dan ook allerlei muziekfestivals gehouden op het eiland. Bezoek bijvoorbeeld het festival van Calvi om de Corsicaanse cultuur mee te maken.