Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een afwisselende vakantie in Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk staat bekend om de ruige kusten, uitgestrekte wijngaarden, moderne steden, eeuwenoude kastelen en indrukwekkende natuurgebieden zoals de Elzas en de Vogezen. Veel mensen kiezen ervoor om met de auto op vakantie naar Noord-Frankrijk te gaan. Zo heb je de vrijheid om deze gevarieerde vakantiebestemming in je eigen tempo te leren kennen.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk 

Van spectaculaire natuurwonderen als de Europese Grand Canyon en de schilderachtige tuinen van Monet tot het iconische Mont Saint-Michel en Romeinse bouwkunsten zoals Pont du Gard.

Meer aanbod voor Noord-Frankrijk

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Zon, zee en strand: de Opaalkust

De Opaalkust is een schitterende kuststreek die zich van Duinkerke tot aan Berck uitstrekt. Dit gebied langs de kust van Noord-Frankrijk is onder andere populair bij wandelaars vanwege de vele lange wandelpaden over en langs de krijtrotsen. De wandelpaden lopen door een afwisselende omgeving. Zo kom je langs zandstranden, uitgestrekte weides, door duinen of over hoge rotskliffen. In de zomer neem je een verfrissende duik in het water of waag je je aan een van de populaire watersporten, zoals golfsurfen of kitesurfen. Bij laagwater is het brede zandstrand van Wimereux een goede plek voor watersporters. Ga met de kinderen zeker een dagje naar het nationale zeecentrum Nausicaa in Boulogne-sur-Mer tijdens je vakantie in Noord-Frankrijk, met meer dan vijftig aquaria. Hier kom je van alles te weten over de zee en de dieren die er leven.

Kastelen en paleizen in Noord-Frankrijk

Een bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je vakantie naar Noord-Frankrijk is het kasteel van Chantilly. Het kasteel is gebouwd in renaissancestijl en bestaat uit twee gedeelten: een historisch gedeelte uit de 16e eeuw en een nieuwer gedeelte uit de 19e eeuw. Het fascinerende bouwwerk is zowel van buiten als van binnen prachtig om te aanschouwen. In het kasteel vind je het Musée Condé, waar onder andere renaissanceschilderijen tentoongesteld worden. De paardensport is groot in Chantilly. Bij dit kasteel liggen ook grote paardenstallen, waarin tegenwoordig een museum gevestigd is. Naast de stallen liggen de bekende renbanen van Chantilly. Ga ook zeker een dagje naar Compiègne om het Château de Compiègne te bewonderen. Het paleis is in 1751 gebouwd door Lodewijk XVI en werd later bewoond door Napoleon. Er zijn drie interessante musea gevestigd in het kasteel, waar je meer te weten komt over het paleis en de Franse geschiedenis. Tijdens een wandeling door de tuinen, die op natuurlijke wijze overgaan in het woud rondom Compiègne, geniet je van de rust en de natuur.