Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Strand, ruige natuur en mooie steden: een afwisselende vakantie naar Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk staat bekend om de ruige kusten, uitgestrekte wijngaarden, moderne steden, eeuwenoude kastelen en indrukwekkende natuurgebieden zoals de Elzas en de Vogezen. Veel mensen kiezen ervoor om met de auto op vakantie naar Noord-Frankrijk te gaan. Zo heb je de vrijheid om deze gevarieerde vakantiebestemming in je eigen tempo te leren kennen.

Zon, zee en strand: de Opaalkust

De Opaalkust is een schitterende kuststreek die zich van Duinkerke tot aan Berck uitstrekt. Dit gebied langs de kust van Noord-Frankrijk is onder andere populair bij wandelaars vanwege de vele lange wandelpaden over en langs de krijtrotsen. De wandelpaden lopen door een afwisselende omgeving. Zo kom je langs zandstranden, uitgestrekte weides, door duinen of over hoge rotskliffen. In de zomer neem je een verfrissende duik in het water of waag je je aan een van de populaire watersporten, zoals golfsurfen of kitesurfen. Bij laagwater is het brede zandstrand van Wimereux een goede plek voor watersporters. Ga met de kinderen zeker een dagje naar het nationale zeecentrum Nausicaa in Boulogne-sur-Mer tijdens je vakantie in Noord-Frankrijk, met meer dan vijftig aquaria. Hier kom je van alles te weten over de zee en de dieren die er leven.

Kastelen en paleizen in Noord-Frankrijk

Een bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je vakantie naar Noord-Frankrijk is het kasteel van Chantilly. Het kasteel is gebouwd in renaissancestijl en bestaat uit twee gedeelten: een historisch gedeelte uit de 16e eeuw en een nieuwer gedeelte uit de 19e eeuw. Het fascinerende bouwwerk is zowel van buiten als van binnen prachtig om te aanschouwen. In het kasteel vind je het Musée Condé, waar onder andere renaissanceschilderijen tentoongesteld worden. De paardensport is groot in Chantilly. Bij dit kasteel liggen ook grote paardenstallen, waarin tegenwoordig een museum gevestigd is. Naast de stallen liggen de bekende renbanen van Chantilly. Ga ook zeker een dagje naar Compiègne om het Château de Compiègne te bewonderen. Het paleis is in 1751 gebouwd door Lodewijk XVI en werd later bewoond door Napoleon. Er zijn drie interessante musea gevestigd in het kasteel, waar je meer te weten komt over het paleis en de Franse geschiedenis. Tijdens een wandeling door de tuinen, die op natuurlijke wijze overgaan in het woud rondom Compiègne, geniet je van de rust en de natuur.

Bekijk hier alle reizen naar Frankrijk

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk

De mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk

Van spectaculaire natuurwonderen als de Europese Grand Canyon en de schilderachtige tuinen van Monet tot het iconische Mont Saint-Michel en Romeinse bouwkunsten zoals Pont du Gard.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
Nu15%korting

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!