Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Veelzijdige vakantie in de Dordogne

Op vakantie in de Dordogne komt alles samen: een overweldigende natuur, goed bewaarde middeleeuwse steden, mysterieuze kastelen en grotten en volop mogelijkheden voor outdooractiviteiten langs de beroemde rivier. Kortom: een succesrecept voor een veelzijdige vakantie in deze geliefde Franse streek.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van de Dordogne 

De Dordogne is een van de meest populaire en iconische vakantiebestemmingen van Europa. Ontdek meer dan duizend kastelen, prehistorische vondsten en imposante valleien.

Meer aanbod voor de Dordogne

Bekijk het aanbod van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

De natuur van de Dordogne op zijn puurst

Actieve kampeerders en waaghalzen ontdekken tijdens een vakantie in de Dordogne de natuur op zijn mooist: vanaf de rivier. Met name het middelste deel van de snelstromende Dordogne is populair voor watersporten als kajakken, kanoën, peddelsurfen en zwemmen. Het afwisselende landschap is een heus wandelparadijs. Je maakt kennis met de donkere eikenbossen van de Périgord Noir, die tevens bekend staan om hun truffels, maar ook de frisgroene heuvels van de Périgord Vert. In de Périgord Pourpre geniet je van de glooiende wijnbergen en uitstekende lokale wijn, terwijl de bleke kalkplateaus van de Périgord Blanc, de zogeheten Causses, het meest ongerepte deel van de Dordogne vormen. En bloemen-, vogel- en vlinderkenners voelen zich zeker thuis in de Dordogne, want je ziet hier tal van bijzondere soorten.

Culturele parels van de Dordogne

De Dordogne is ook rijk aan cultureel erfgoed. Er zijn tal van indrukwekkende middeleeuwse kastelen en kasteelruïnes, waarvan die bij Castelnaud en Beynac worden gezien als twee van de mooiste, omdat ze hoog zijn gelegen en een prachtig uitzicht bieden over de rivier Dordogne. In de streek ontdek je ook bastidedorpen als Monpanzier en Molières. In deze versterkte plaatsen herken je het typische stratenplan van de middeleeuwen. Tijdens een vakantie in de Dordogne kun je om één plaats niet heen: Sarlat, beroemd om zijn honinggele huizen. Twee keer in de week is er een gezellige markt. Ook zien: de exacte replica van de grotten van Lascaux vol unieke muurschilderingen en 'Alice in Wonderland'-tuin, Les Jardins de Marqueyssac, met zijn duizenden buxusbomen.