Naar artikel

Authentieke steden voor een stedentrip naar Frankrijk

Denk jij bij een stedentrip naar Frankrijk meteen aan Parijs? De hoofdstad van Frankrijk is een prachtige bestemming voor een stedentrip, met tientallen wereldberoemde bezienswaardigheden, goede restaurants en bistro's en een bruisend uitgaansleven. Er zijn echter nog veel meer Franse steden die het ontdekken waard zijn. Hieronder vind je drie favorieten.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Stedentrip in Frankrijk dicht bij Nederland: Straatsburg

Straatsburg is makkelijk te bezoeken, barst van de bezienswaardigheden en heeft talloze gezellige terrassen en restaurants. Straatsburg heeft een sfeervol oud centrum vol slingerende smalle straatjes en vakwerkhuizen. Ook vind je hier het Europees Hof van de Rechten van de Mens en andere Europese instituten.

Stedentrip naar Dijon

Onderweg naar Zuid-Frankrijk passeert haast iedereen Dijon. Het is zeker de moeite waard om hier een aantal nachten te spenderen. Tijdens de stadswandeling Route de la Chouette kom je langs alle hoofdattracties van de binnenstad. De route is duidelijk aangegeven met koperen uiltjes in de straatstenen, het symbool van de stad. Je wandelt over pleinen, langs de kenmerkende huizen naar de grote kathedraal Notre-Dame de Dijon. Een bezoek aan de markt van Dijon is een ware belevenis. Hier vind je de beste lokale streekproducten van de Bourgogne, van smakelijke wijn tot mosterd. Terwijl je jouw zintuigen de kost geeft op de markt begrijp je al snel de ware betekenis van de uitdrukking 'leven als een bourgondiër'.

Citytrip naar de Franse havenstad Marseille

De havenstad Marseille staat tegenwoordig bekend als hippe kuststad aan de Middellandse Zee. De oude haven wordt begrensd door twee historische forten: Fort Saint-Jean en Fort Saint Nicolas. Langs de kade vind je diverse bezienswaardigheden, waaronder de neo-Byzantijnse kathedraal de la Major en het zeepmuseum MuSaMa.