Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Even eruit met een stedentrip Frankrijk

Flaneren door charmant Parijs of op ontdekking in het gezellige Lille. Met een stedentrip in Frankrijk ben je er even helemaal uit!

Bekijk citytrips 

Historische steden voor een stedentrip naar Frankrijk

Denk jij bij een stedentrip naar Frankrijk meteen aan Parijs? De hoofdstad van Frankrijk is een prachtige bestemming voor een stedentrip, met tientallen wereldberoemde bezienswaardigheden, goede restaurants en bistro's en een bruisend uitgaansleven. Er zijn echter nog veel meer Franse steden die het ontdekken waard zijn. Wat denk je bijvoorbeeld van Lille?

Stedentrip Frankrijk

Stedentrips in Frankrijk van de ANWB 

Kies je voor een stedentrip van de ANWB, dan profiteer je van Trouwe-Ledenvoordeel. Hoe langer je ANWB-lid bent, hoe meer extra's je ontvangt. 

Parijs via onze partner Stedentrips.nl 

Boek een stedentrip Parijs via onze partner Stedentrips.nl. Altijd inclusief treinreis, verblijf en gratis extra's zoals een ANWB reisgids of leuke excursies.

Tips en informatie voor jouw stedentrip in Frankrijk

De mooiste bezienswaardigheden van Parijs 
Bewonder het uitzicht vanaf de Eiffeltoren, bezoek de artistieke wijk Montmartre en slenter door stadsparken als Promenade Plantée.
9 bezienswaardigheden in Lille 
De 9 leukste plekken van Lille, een topstad voor een stedentrip. Van barok Vieux Lille tot modern Euralille.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Stedentrip in Frankrijk dicht bij Nederland: Straatsburg

Straatsburg is makkelijk te bezoeken, barst van de bezienswaardigheden en heeft talloze gezellige terrassen en restaurants. Straatsburg heeft een sfeervol oud centrum vol slingerende smalle straatjes en vakwerkhuizen. Ook vind je hier het Europees Hof van de Rechten van de Mens en andere Europese instituten.

Een weekendje weg in Frankrijk: stedentrip naar Dijon

Onderweg naar Zuid-Frankrijk passeert haast iedereen Dijon. Het is zeker de moeite waard om hier een aantal nachten te spenderen. Tijdens de stadswandeling Route de la Chouette kom je langs alle hoofdattracties van de binnenstad. De route is duidelijk aangegeven met koperen uiltjes in de straatstenen, het symbool van de stad. Je wandelt over pleinen, langs de kenmerkende huizen naar de grote kathedraal Notre-Dame de Dijon. Een bezoek aan de markt van Dijon is een ware belevenis. Hier vind je de beste lokale streekproducten van de Bourgogne, van smakelijke wijn tot mosterd. Terwijl je jouw zintuigen de kost geeft op de markt begrijp je al snel de ware betekenis van de uitdrukking 'leven als een bourgondiër'.

Citytrip naar de Franse havenstad Marseille

De havenstad Marseille staat tegenwoordig bekend als hippe kuststad aan de Middellandse Zee. De oude haven wordt begrensd door twee historische forten: Fort Saint-Jean en Fort Saint Nicolas. Langs de kade vind je diverse bezienswaardigheden, waaronder de neo-Byzantijnse kathedraal de la Major en het zeepmuseum MuSaMa.