Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

De mooiste plekken voor een wandelvakantie in Frankrijk

Tijdens een wandelvakantie in Frankrijk leer je dit veelzijdige land pas echt kennen. Wandel door de wijngaarden, door bossen en langs meren of kies voor een uitdagende bestemming zoals de Pyreneeën. Overal in Frankrijk vind je prachtige wandelroutes door boeiende landschappen en interessante bezienswaardigheden.

Bekijk hier alle reizen naar Frankrijk

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk

De mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk

Van spectaculaire natuurwonderen als de Europese Grand Canyon en de schilderachtige tuinen van Monet tot het iconische Mont Saint-Michel en Romeinse bouwkunsten zoals Pont du Gard.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Wijnroutes in Bourgondië

Bourgondië is een schitterende bestemming voor jouw wandelvakantie in Frankrijk. Ten zuiden van Dijon vind je twee van de bekendste wijngaarden ter wereld: de Côte de Nuits en de Côte de Beaune. Er lopen prachtige wandelroutes door deze gebieden, waar je in het lichtglooiende landschap over wijnbergen en door velden wandelt. Breng zeker een bezoek aan de hoofdstad van Bourgondië, Dijon, waar je het Paleis van de hertogen van Bourgondië bewondert en een kijkje neemt in het Musée des Beaux-Arts de Dijon. Beaune is de lokale hoofdstad van de wijn en heeft een rijk erfgoed. Ooit was de nederzetting de thuisbasis van de hertogen van Bourgondië. Wandel door het middeleeuwse centrum langs traditionele winkels, eeuwenoude wijnkelders en prachtige vakwerkhuizen.

Franse gedeelte van de Camino de Santiago

De Camino de Santiago is de bekendste pelgrimsroute van Spanje en een van de oudste wandelroutes van Europa. Het pad begint echter al aan de Franse kant van de grens met Spanje onder de naam Chemins de Saint-Jacques-de-Compostelle. Er zijn vier verschillende wegen om uit te kiezen die allemaal naar de Santiago de Compostella leiden. Het laatste gedeelte leidt door de Pyreneeën, waar je nog veel meer mooie wandelroutes vindt. Zo zijn er diverse dagwandelingen mogelijk in nationaal park Pyrénées Occidentales, zoals de wandeling naar het Lac d’Ansabère. Tijdens deze wandeling kijk je uit op de ruige toppen van de Pic d'Ansabère. Zin in een uitdaging? Wandel dan naar de hoogste top van het gebied: de 2504 meter hoge Pic d’Anie.