Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een autovakantie op Corsica: een Frans eiland met eigen cultuur

Met zijn parelwitte stranden en turkooisblauwe zee, dramatische kloven landinwaarts en dichte bossen vol geurige pijnbomen geniet je tijdens een autovakantie in Corsica volop van de schoonheid van het Franse eiland. Bovendien zijn hier talrijke historische steden en chique jachthavens aanwezig. Waar je ook met de auto heen rijdt, vervelen is op Corsica geen optie.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Corsica 

Een oogstrelend eiland omringd door de Middellandse Zee, waar Napoleon menig voetafdruk heeft achtergelaten. Ontdek de grillige rotsformaties en paradijselijke stranden en uitgestrekte wijnvelden.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

De grillige natuurpracht van Corsica

Met zijn fraaie natuurgebieden en paradijselijke stranden heeft het eiland Corsica de bijnaam Ile de Beauté zeker verdiend. Bezoek bijvoorbeeld het natuurreservaat Scandola of de Calanchekust bij Piana en struin langs de rode granietrotsen. Of trek je stevige wandelschoenen aan voor een wandeltocht in het regionale natuurpark van Corsica. Hier wandel je langs geurige pijnbossen, diepe kloven en fonkelblauwe meren. Ook zijn de Aguilles de Bavella en de kastanjebossen van Casagniccia een aanrader.

De chique badplaats Porto Vecchio

Maak tijdens een autovakantie in Corsica een tussenstop bij de mondaine badplaats Porto Vecchio. Deze chique kustplaats is niet alleen populair bij de rijken der aarde vanwege de prachtige jachthaven, maar ook vanwege het schitterende zandstrand bij Palombaggia. Het turkooisblauwe zeewater, het parelwitte strand en de schaduwrijke pijnbomen geven je een ultiem vakantiegevoel. In de restaurants bij de haven van Porto Vecchio geniet je van een goed glas wijn.

Cultuur en geschiedenis van Corsica

Corsica beschikt over een eeuwenoude cultuur, die nog volop aanwezig is in de prehistorische graven in het zuiden van het eiland. In de middeleeuwen had de Italiaanse stad Pisa veel invloed op het eiland. Je ziet dat nog steeds terug in de talrijke romaanse kapellen en kerken. Ook zie je hier veel barokkerken in de pittoreske dorpen. Muziek is bovendien voor de inwoners van Corsica erg belangrijk. Bezoek bijvoorbeeld een lokaal muziekfestival, zoals het festival van Calvi.