Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Sportieve vakantie in de Jura

Wandelen door romantische wijngaarden en stevige trektochten over steile bergen, maar ook een uitgestrekt merengebied om te watersporten: een vakantie in de Jura biedt sportieve kampeerders en avontuurlijke gezinnen volop mogelijkheden om actief te zijn. Rustzoekers genieten van de prachtige natuur en gezonde buitenlucht in dit wonderschone departement in Oost-Frankrijk.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Indrukwekkende uitzichten en kletterende watervallen

Met zoveel natuurlijke rijkdommen kom je op vakantie in de Jura overal adembenemende landschappen tegen. Bij de Frans-Zwitserse grens ligt nationaal park Haut-Jura. Ervaren bergbeklimmers en mountainbikers wacht hier een aantal mooie bergtoppen, waaronder de 1718 meter hoge Crêt de la Neige. Het natuurpark heeft ook dichte bossen met kabbelende rivieren waar je heerlijk wandelt. Haut-Jura herbergt verder spectaculaire watervallen, waarvan die van Hérisson worden gezien als de mooiste in de regio. Langs de rivier Hérisson wandel je in zo'n 3 uur langs zeven watervallen, waarvan de l’Eventail met 65 meter en de Le Grand Saut met 60 meter de hoogste zijn. Ook de moeite waard: het keteldal Reculée de Baume met uitzicht op de indrukwekkende steile kalkrotsen.

Turkooisblauwe meren en lieflijke stadjes in de Jura

Zwemmen, zeilen, waterskiën, kanoën: als watersporter zit je goed op vakantie in de Jura, want het departement wordt wel het gebied van duizend meren genoemd. Hier ligt een van de grootste stuwmeren van Frankrijk: Lac de Vouglans, dat opvalt door zijn turkooizen kleur. Langs het meer maak je mooie fiets- en wandeltochten. De stuwdam zelf is ook een bezoek waard. Andere bijzondere meren in de Jura zijn gletsjermeer Lac de Chalain en Lac de Saint-Pont, een van de grootste natuurlijke meren in Frankrijk. Verder herbergt de Jura tal van lieflijke stadjes, zoals Baume-les-Messieurs, dat in het keteldal Reculée de Baume ligt. Belangrijkste trekpleisters van Baume-les-Messieurs zijn de gelijknamige grotten en de benedictijnse abdij. Ook zien: de zoutmijn van Salins-les-Bains en het pittoreske Château-Chalon.