Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ontdek de Franse charme in Bretagne

Bretagne heeft het allemaal: een prachtige kustlijn met ruige rotsen, pittoreske stadjes en heerlijke zeevruchten.

Bekijk reizen 

Mysterie en menhirs tijdens een vakantie in Bretagne

In het westen van Frankrijk bevindt zich het mysterieuze departement Bretagne. Wandel langs eeuwenoude kastelen, bezoek gigantische prehistorische menhirs of trek tijdens je vakantie in Bretagne door de onontdekte bossen voor een veelzijdige reis. Het is dan ook geen verrassing dat in deze regio veel legendes en mythes zijn ontstaan, zoals de legende van Koning Arthur en het zwaard Excalibur.

Naar welke vakantie in Bretagne ben je op zoek?

Tips en informatie voor jouw vakantie in Bretagne

De mooiste bezienswaardigheden van Bretagne 

Breng een bezoek aan het vogelreservaat op Cap Frehel, slenter langs de werkplaatsen van de ambachtslieden aan de Rue du Jerzual in Dinan en verwonder je over de rijen menhirs bij Carnac.

Meer aanbod voor Bretagne

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Ontdek de reusachtige menhirs bij Carnac

We kennen allemaal de stripheld Obelix uit de bekende strips van Asterix en Obelix, die met een menhir rondwandelt alsof die niets weegt. Zelf optillen lijkt echter onmogelijk, alhoewel je dit natuurlijk met de kinderen kunt proberen. In het landschap van Bretagne vind je duizenden van deze min of meer geordende prehistorische stenen. Het is nog altijd een mysterie hoe de stenen op hun plek terecht zijn gekomen. De mooiste vind je bij Carnac, in de baai van Morlaix en bij Saint-Just.

Het fraaie zeelandschap bij Mont-Saint-Michel

Vlak bij de grens van Bretagne met Normandië bevindt zich de unieke baai van Mont-Saint-Michel. Vanaf de kust zie je direct de prachtige abdij al liggen. Zowel de baai als de Mont-Saint-Michel staan op de Unesco-werelderfgoedlijst. De getijdenverschillen zijn hier het grootst van Europa: het verschil tussen eb en vloed kan oplopen tot wel 15 meter. Beklim de Mont-Saint-Michel en geniet van een waanzinnig uitzicht over de omgeving.

Wandelen langs de Côte de Granit Rose

Tijdens je vakantie in de Bretagne maak je kennis met de dramatische kustlijn vol indrukwekkende rotsformaties. Bewonder bijvoorbeeld de Côte de Granit Rose. De rozegekleurde rotsen steken prachtig af bij de helderblauwe zee. Het is een aanrader om het wandelpad Sentier de Douaniers te volgen. Zo kom je bij de meest ongerepte en idyllische baaien terecht. Vlak bij de kust ligt het pittoreske dorp Perros-Guirrec vol sfeervolle restaurants en winkels.

Loop door de Atlantische Oceaan bij St. Malo

Een populaire trekpleister om te bezoeken tijdens je vakantie in Bretagne is de stad St. Malo. Vooral het dichtbijgelegen Fort National op het eiland Île de Grand Bé wordt veel bezocht. Bij eb is het namelijk mogelijk om over de Atlantische Oceaan richting het fort te lopen. Zorg echter wel dat je terug bent voordat het vloed is: de toegangsweg is dan namelijk compleet overstroomd. In het centrum van St. Malo bezoek je de prachtige kathedraal St. Vincent met rijk gekleurde glas-in-loodramen. In de sfeervolle haven van de stad proef je de lekkerste bouillabaisse in een van de restaurants.