Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Op vakantie in Normandië

Van schilderachtige kustlijnen tot historische bezienswaardigheden.

Bekijk reizen 

Vele hoogtepunten tijdens een vakantie in Normandië

Tijdens een vakantie naar Normandië zijn er tientallen bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Of je nu geïnteresseerd bent in overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog, eeuwenoude kastelen of natuur; je vindt het allemaal in deze veelzijdige regio. Maak onvergetelijke herinneringen tijdens een vakantie in Normandië.

Tips en informatie voor jouw vakantie in Normandië

De 10 mooiste bezienswaardigheden van Normandië 
Zie een parachute van D-Day hangend aan de kerktoren in Sainte-Mère-Église, bewonder het 11e-eeuwse geborduurde wandtapijt over de Normandische verovering op Engeland in Bayeux en relax aan het strand van Dieppe, de oudste badplaats van Frankrijk.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Populairste bezienswaardigheid: Mont-Saint-Michel

Zonder twijfel is de Mont-Saint-Michel de bekendste bezienswaardigheid van Normandië. Veel mensen boeken zelfs speciaal een vakantie naar Normandië om deze unieke plek met eigen ogen te aanschouwen. Het bijzondere getijdeneiland heeft een mysterieuze uitstraling. Wanneer je de Mont-Saint-Michel bezoekt, parkeer je de auto op enkele kilometers van het eiland. Van hieruit vervolg je je weg te voet of met de bus. Het eiland is bereikbaar met een brug en bij laagtij over het wad. Wandel zeker helemaal omhoog naar de abdij die op de top van de Mont-Saint-Michel gebouwd is. Omringd door tastbare historie lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Het uitzicht op het vasteland of de zee is bovendien spectaculair.

Het oorlogsverleden van Normandië

Tijdens je vakantie van Normandië kan je niet om het oorlogsverleden van deze regio heen. De stranden van Calvados kennen niet alleen een grote schoonheid dankzij de hoge krijtrotsen, maar vertellen ook een indrukwekkende geschiedenis. De invasiestranden waren tijdens de Slag om Normandië het toneel van een belangrijke strijd. Deze strijd barstte in alle hevigheid los op 6 juni 1944, de dag die als D-Day de geschiedenisboeken in is gegaan, en heeft veel zichtbare sporen achtergelaten. Langs de kust vind je meer dan negenhonderd historische monumenten, talloze musea, militaire begraafplaatsen en andere aangrijpende bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Overlord Museum, dat een uitgebreide collectie heeft over de Slag om Normandië. Tijdens een bezoek kom je meer te weten over de periode vanaf de landing op de Normandische stranden tot aan de bevrijding van Parijs. Een schitterend natuurfenomeen vind je bij Étretat. De krijtrotsen hier hebben een opvallende vorm en lijken op een olifant die met zijn slurf in zee staat.

Pittoreske (haven)steden in Normandië

Normandië kent veel schilderachtige steden en dorpen. Honfleur was honderden jaren geleden al geliefd bij bekende kunstschilders als Monet, Boudin en Jongkind. Wandel langs de sfeervolle haven, bewonder de felgekleurde gebouwen en neem een kijkje in de 15e-eeuwse houten Sint-Catherinakerk. De levendige kades staan vol met gezellige terrassen waar je proeft van de vele Normandische specialiteiten. Voorbij Honfleur ligt het charmante dorp Pont-l'Évêque, waar je in het Calvados Experience Museum alles te weten komt over het digestief op basis van appels. De middeleeuwse stad Pont-Audemer wil je ook niet missen. De stad wordt vaak vergeleken met Venetië vanwege de vele grachten en bruggen in het charmante centrum. Het pittoreske straatbeeld wordt verder versterkt door de historische huizen en kleine steegjes. In het centrum van de stad staat de imposante kerk Saint-Ouen. Dit is een van de belangrijkste historische monumenten van Normandië en zeker een bezoek waard.