Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Zon, natuur en cultuur: een vakantie in de Provence

De bloeiende lavendelvelden van de Provence zijn misschien wel de meest iconische beelden die we van Frankrijk kennen. Een bezoek aan het heerlijk geurende platteland mag tijdens een vakantie in de Provence dan ook zeker niet ontbreken. Vergeet ook niet om wat van de paarse zeepjes, geurkaarsen en oliën als souvenir mee naar huis te nemen. Maar deze regio is meer dan alleen lavendel! Van de hoofdstad Marseille tot de ruige Gorges du Verdon: tijdens een vakantie naar de Provence is genoeg te ontdekken.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van de Provence 

De Provence is bij uitstek een van de populairste vakantieregio’s van Frankrijk. En met de oneindige witte zandstranden van Cassis en de middeleeuwse steden zoals Avignon, is dat meer dan terecht.

Meer aanbod voor de Provence

Bekijk het aanbod van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Marseille aan de Middellandse Zee

Marseille is de op twee na grootste stad van Frankrijk. Met zijn ligging aan de Middellandse Zee is het niet verrassend dat je het vissersleven hier nog overal terugziet. Wandel langs de boulevard en de schepen die aangemeerd liggen in de oude haven. Op de gezellige markten in de omgeving van de haven proef en ruik je de lokale producten, van verse vis die rechtstreeks van de boten komt tot natuurlijk de geurige lavendelzeep. Wil je kennis maken met de specialiteit van deze streek? Probeer dan zeker eens de bouillabaisse. Dit traditionele vispotje bevat verschillende soorten vis, schaaldieren en groenten en wordt op smaak gebracht met een selectie kruiden. De hooggelegen Notre-Dame de la Garde is een bezoek waard. Het imposante interieur van deze kerk in romaanse-byzantijnse stijl bestaat vooral uit marmer en porfier.

Natuur in de Provence

De Provence biedt verder prachtige natuur. Natuurliefhebbers, bergbeklimmers en andere avonturiers worden aangetrokken door de groene Gorges du Verdon. Dit is, op de Tarakloof in Montenegro en Bosnië en Herzegovina na, de grootste kloof van Europa. De Gorges du Verdon wordt ook wel de Grand Canyon van Frankrijk genoemd. Ga hier wandelen, kanoën of neem een duik in het groenblauwe water van de rivier de Verdon om lekker af te koelen. De bekende Mont Ventoux is ook zeker een uitstap waard, alleen al om de prachtige vergezichten waar je mee beloond wordt.