Naar artikel

Genieten in een romantische wereldstad tijdens een vakantie naar Parijs

Tijdens een vakantie naar Parijs heb je alle tijd om deze wereldstad te ontdekken. Ga zeker op stap langs de grootste bezienswaardigheden, zoals de Champs Élysées, het Louvre en de Eiffeltoren. Bij goed weer is het erg leuk om een kijkje te nemen in de botanische tuin Jardin des Plantes of een boottocht te maken over de Seine. Er zijn tal van bekende en minder bekende activiteiten en bezienswaardigheden te ontdekken tijdens je vakantie naar Parijs.

Bekijk hier alle reizen naar Frankrijk

Op zoek naar wat anders?

De 21 mooiste bezienswaardigheden van Parijs

De 21 mooiste bezienswaardigheden van Parijs

Bewonder het uitzicht vanaf de Eiffeltoren, bezoek de artistieke wijk Montmartre en slenter door stadsparken als Promenade Plantée.

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!
Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
ANWB Reisverzekering

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
Vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Bekende musea in Parijs bezoeken

In Parijs zijn heel veel bijzondere musea gevestigd, waardoor het handig is om van tevoren alvast te bedenken welke je wilt bezoeken. Het Musee d’Orsay is al diverse malen verkozen tot het beste museum ter wereld. Dit museum is gevestigd in een prachtig voormalig treinstation aan de Seine. Tijdens je bezoek bewonder je klassieke meesterwerken van onder andere Van Gogh, Manet, Monet en Renoir. Het Louvre moet je als kunstliefhebber ten minste één keer in je leven bezocht hebben. Hier bewonder je kunst uit de oudheid tot de 19e eeuw. De Mona Lisa, de Niké van Samothrake en de Venus van Milo zijn absolute topstukken, die miljoenen geïnteresseerden aantrekken. De collecties met Perzische, Egyptische en Mesopotamische kunst zijn ook erg interessant.

Shoppen in Parijs

Parijs is een fantastische stad voor modeliefhebbers. De meest veelzijdige winkelwijk om een dagje te gaan shoppen, is Saint-Germain-des-Prés. Hier vind je onder andere designeritems en modieuze Franse kledingmerken zoals Zadig & Voltaire en Claudie Pierlot op de Boulevard Saint-Germain en in luxe warenhuis Le Bon Marché. Reizigers met een kleiner budget gaan naar de lange winkelstraat Rue de Rennes. Echt originele items scoor je op een van de rommelmarkten in Parijs. Op de Marché aux Puces de St-Ouen maak je grote kans om tegen een speciale tweedehands vondst aan te lopen. Deze beroemdste en grootste vlooienmarkt van Parijs vindt plaats op zaterdag, zondag en maandag.

Ontdek de catacomben van Parijs

De catacomben van Parijs vormen een van de wonderlijkste begraafplaatsen ter wereld. Het ondergrondse gangenstelsel dat onder de stad loopt, is gevuld met botten van meer dan 6 miljoen Parijzenaars. Alhoewel dit misschien niet de meest romantische plek is om te bezoeken tijdens je vakantie naar Parijs, is het wel een interessant uitstapje. Het netwerk van tunnels is in totaal ongeveer 290 kilometer lang. Een klein gedeelte van de catacomben is opengesteld voor publiek.