Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Natuur en cultuur proeven tijdens een vakantie in de Bourgogne

Uitgestrekte wijngaarden, groene weilanden en dichte bossen; gedurende een vakantie in de Bourgogne kom je volledig tot rust in de natuur. De streek ten zuiden van Parijs is bovendien bekend om zijn smakelijke wijn en mosterd. Ook vind je hier prachtige kathedralen en authentieke stadjes om de Franse sfeer te proeven.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van de Bourgogne 

De streek waar de uitdrukking ‘een Bourgondisch leven leiden’ is ontstaan. Hier in de Bourgogne overheersen de uitgestrekte wijngaarden van Côte d’Or en de ongerepte natuur van het natuurpark Morvan.

Meer aanbod voor de Bourgogne

Bekijk het aanbod van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Wandelen in de natuur van Bourgogne

Wandelliefhebbers genieten tijdens een vakantie in de Bourgogne volop van de veelzijdige natuur van de streek. Bezoek bijvoorbeeld het 240.000 hectare grote regionale natuurpark Morvan. Hier wandel je tussen de langgerekte wijngaarden met groene bossen. Kenmerkend voor deze streek is de smakelijke pinot noir die hier verbouwd wordt. Verder grazen hier de witte charolaiskoeien, die kenmerkend zijn voor de regio rond Avallon.

Middeleeuwse kathedralen en dorpen in de Bourgogne

Voor cultuur bezoek je tijdens je vakantie in de Bourgogne pittoreske steden als Crèches sur Saône of Gimouille met fraaie kloosters en kathedralen. De mooiste kerk vind je in de Romeinse stad Autun. In de middeleeuwen werd hier de romaanse kathedraal van St. Lazare gebouwd. De kathedraal is prachtig afgewerkt vol details, zoals de timpaan aan de voorzijde, waar het laatste oordeel van Jezus wordt tentoongesteld. In Autun staan nog meer gebouwen die de moeite waard zijn, zoals een theater uit de 1e eeuw n. Chr., toen de stad een belangrijk regionaal centrum was.

De pittige Dijon-mosterd uit Bourgogne

Naast wijn staat de Bourgogne bekend om zijn pittige Dijon-mosterd. Hoewel de mosterd overal geproduceerd kan worden, blijft de stad Dijon onlosmakelijk verbonden met het streekproduct. In de 13e eeuw beschikte Dijon zelfs over een monopolie op het produceren van mosterd. Overal in de stad vind je winkels waar ze het ambachtelijke product verkopen: het perfecte souvenir om mee naar huis te nemen.