Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Vakantie in de Alpen: letterlijk een hoogtepunt

De reusachtige bergen met groene bossen vormen de ideale achtergrond voor een actieve vakantie in de Alpen. In de zomer beklim je bijvoorbeeld de beroemde berg Alpe d'Huez of wandel je door de kleurrijke alpenweide bij La Clusaz. Vervolgens kom je volledig tot rust in een van de sfeervolle kuursteden. In de wintermaanden glijd je van de skipistes af en geniet je van après-ski.

Bekijk hier alle reizen naar Frankrijk

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk

De mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk

Van spectaculaire natuurwonderen als de Europese Grand Canyon en de schilderachtige tuinen van Monet tot het iconische Mont Saint-Michel en Romeinse bouwkunsten zoals Pont du Gard.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!
Pechhulp in het buitenland
Nu15%korting

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.

Een sportieve vakantie in de Alpen

Stilzitten is tijdens een verblijf in de Alpen geen optie met zoveel schitterende natuur om je heen. Wielrenners weten bijvoorbeeld dat de Alpen met hun slingerende wegen bij uitstek geschikt zijn voor kilometerslange fietstochten. Tijdens de Tour de France is de Alpe d'Huez een populaire trekpleister. Ga de wielrenners achterna en maak deze uitdagende fietstocht met 21 haarspeldbochten zelf. Wandelaars genieten van de hoge bergtoppen, groene weides vol geurige bloemen, houten chalets en diepblauwe meren bij een wandeltocht in de Alpen. Wie op zoek is naar avontuur maakt vanaf de bergen een paraglidetocht naar beneden met een waanzinnig uitzicht op de Alpen.

Het schilderachtige bergdorp La Clusaz

Tussen de Mont Blanc en het Meer van Annecy bevindt zich het pittoreske bergdorp La Clusaz. Wintersporters komen graag naar deze plek, aangezien er maar liefst 152 kilometer aan pistes in de omgeving ligt. Verder is het mogelijk om in deze streek te paragliden voor een waanzinnig uitzicht op de Mont Blanc en omliggende bergen. Ook is er een ijsbaan in het bergdorp en zijn er 's avonds gezellige restaurants en uitgaansgelegenheden geopend. In de zomer wandel je hier in de kleurrijke alpenweiden met de bijzondere reblochon-koeien. Van de melk van deze koeien wordt onder andere de beroemde kaas reblochon geproduceerd. Uiteraard is het mogelijk om deze kaas in de vele restaurants in de omgeving te proeven.