Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdek tijdens een rondreis in Bretagne de Franse westkust

Een van de bijzonderste regio's van Frankrijk is het westelijk gelegen departement Bretagne. De reusachtige menhirs, eeuwenoude kastelen en ongerepte bossen vormen de uitstekende basis voor een indrukwekkende rondreis in Bretagne. Maak bovendien kennis met de vele legendes en mythes uit deze regio, zoals het verhaal van de legendarische Koning Arthur en zijn zwaard Excalibur.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Bewonder de prehistorische menhirs bij Carnac

Wie de strips van Asterix en Obelix heeft gelezen, kent de prehistorische menhirs uit Bretagne maar al te goed. Ga tijdens de rondreis in Bretagne naar Carnac om de reusachtige megalieten met eigen ogen te bewonderen. Het is nog altijd een mirakel hoe de stenen op hun plek terecht zijn gekomen. Zoals Obelix de stenen op zijn rug tilt, is namelijk onmogelijk.

Wandel langs de kleurrijke kustlijn

Bretagne kenmerkt zich door de schitterende natuur met een boeiende kustlijn. Met name de Côte de Granit Rose is een aanrader. Hier wandel je langs de roze rotsformaties en de helderblauwe zee. Volg tijdens de rondreis in Bretagne het wandelpad Sentier de Douaniers om bij de meest verscholen idyllische baaien terecht te komen. Hier heb je met een beetje geluk het rijk voor je alleen. Vlak bij de roze kustlijn ligt het schilderachtige dorp Perros-Guirec met gezellige restaurants en winkels.

Ervaar eb en vloed bij St. Malo

Zeer geliefd bij toeristen in Bretagne is de prachtige stad St. Malo. Met name het vlakbij gelegen Fort National op Île de Grand Bé is een aanrader. De toegangsweg naar het fort is bij vloed namelijk overstroomd. Zodra het eb is, kun je door de Atlantische Oceaan lopen om het fort te bezoeken. In het centrum van de stad St. Malo vind je de schitterende kathedraal St. Vincent met kleurrijke raamschilderingen. Ook de gezellige haven met verscheidene restaurants is een aanrader.