Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een legendarische autovakantie in de Bretagne

Wellicht een van de meest mysterieuze regio's van Frankrijk is het westelijke departement Bretagne. Maak wandelingen langs reusachtige menhirs, historische kastelen en onontdekte bossen. Het is geen verrassing dat vele mythes en legendes in deze streek zijn ontstaan, zoals het verhaal over Koning Arthur en het zwaard Excalibur.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Bretagne 
Breng een bezoek aan het vogelreservaat op Cap Frehel, slenter langs de werkplaatsen van de ambachtslieden aan de Rue du Jerzual in Dinan en verwonder je over de rijen menhirs bij Carnac.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Wandelen langs de kleurrijke Côte de Granit Rose

Rijd tijdens je autovakantie in Bretagne naar de kust om de kleurrijke streek te ontdekken. Vooral bij het pittoreske plaatsje Perros-Guirec kijk je je ogen uit. Het schilderachtige dorp bevindt zich namelijk aan de Côte de Granit Rose. Wandel over het wandelpad Sentier des Douaniers langs de roze rotsen, idyllische baaien en helderblauwe zee.

Op ontdekkingstocht tussen de prehistorische menhirvelden

Voor een reis terug in de tijd rijd je tijdens je autovakantie in Bretagne naar het dorp Carnac. Hier bevinden zich namelijk duizenden megalieten in de velden, die zijn zeer bekend zijn geworden dankzij de strips van Asterix en Obelix. Het is nog altijd een raadsel hoe de prehistorische stenen hier terecht zijn gekomen, aangezien het onmogelijk is om ze op te tillen. Uiteraard kun je het samen met de kinderen wel proberen!

Eb en vloed bij St. Malo

Liefhebbers van cultuur bezoeken tijdens de autovakantie in Bretagne de schilderachtige stad St. Malo. Deze stad is bekend vanwege het Fort National op Île de Grand Bé. Als het eb is, is het mogelijk om letterlijk over de Atlantische Oceaan te wandelen om een bezoek aan het fort te brengen. Zorg er uiteraard wel voor dat je bij vloed terug bent, aangezien de weg dan onder water staat. In het stadscentrum van St. Malo bewonder je de kleurrijke raamschilderingen van de kathedraal St. Vincent of proef je in een van de gezellige restaurants in de haven een lekkere bouillabaisse.