Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Vakantie in Zuid-Italië: opgravingen, vulkanen en een rijke kustlijn

Het zuiden van Italië heeft een aantal rijke schatten te bieden, van bijzondere witte huizen die op de Werelderfgoedlijst staan tot oud-Griekse tempels. Ontdek tijdens een vakantie in Zuid-Italië grote nationale parken met diepe ravijnen of laat je verrassen door bijzondere kustdorpjes gebouwd op kliffen. Grote steden zoals Napels en Bari maken je vakantie in het Zuid-Italiaanse landschap compleet.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Italië 

Daal af naar het ondergrondse centrum van Orvieto, spot de gigantische beukenbomen in Foresta Umbra en klim naar de top van de Etna-vulkaan op Sicilië.

Meer aanbod voor Zuid-Italië

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Genieten aan de kust

De lange kustlijn in deze regio is het bezoeken waard tijdens een vakantie in Zuid-Italië, met de Amalfi-kust als een van de hoogtepunten. Volg de panoramische route die langs verschillende kustdorpjes leidt, waarbij de gekleurde huizen op de kliffen bij Positano een mooi hoogtepunt zijn. Wie rust zoekt, is op zijn plaats in nationaal park Cilento, waar rotspartijen en bossen een mooi kleurcontrast vormen met de blauwe zee.

Zuid-Italiaanse steden: modern en vol historie

Steden zoals Napels en Bari maken je vakantie in Zuid-Italië bruisend. Ontdek de moderne winkels in Napels of bewonder de rijke versieringen in het koninklijk paleis dat in het centrum van de stad staat. In Bari staat het iconische rode Teatro Petruzzelli op je te wachten, waar je opera's en balletvoorstellingen bijwoont. Wandel hier ook over de 13e-eeuwse vestingmuren van het Normandisch-Zwabische kasteel en bezoek het archeologisch museum om te zien hoe de oude Grieken dit gebied beïnvloed hebben.

Een reis door de natuur

Rustig wandelen of een lange fietstocht maken? Tijdens je vakantie is de natuur van Zuid-Italië altijd in de buurt. Zo staat de streek Calabrië bekend om zijn ongerepte groene landschap, met nationaal park Il Pollino als een van de hoogtepunten. Vaar over een van de vier rivieren, wandel door de dennenbossen en spot misschien wel een wolf of wilde kat. Ook de beroemde Vesuvius ligt in Zuid-Italië. Beklim de vulkaan om van het uitzicht over Napels en de Tyrreense Zee te genieten.

Historische parels

Je reist terug in de tijd wanneer je een vakantie in Zuid-Italië boekt. Hier vind je historische schatten zoals Pompeii: de stad die in het jaar 79 n. Chr. verging door een grote vulkaanuitbarsting. Bezoek Metaponto aan de Ionische kust om oude Griekse tempels en een opgegraven theater te bewonderen. Ook de trullo in Puglia zijn een historische parel. Deze witte huisjes met een opvallend puntdak zijn rond de 16e eeuw gebouwd en vullen het oude centrum van Alberobello.