Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geniet van een heerlijke vakantie in Toscane

Wijn proeven in de Chianti, musea bezoeken in Florence en genieten van de heerlijke keuken.

Bekijk reizen 

Een ontspannen vakantie in Toscane

Toscane is een diverse regio, vol wereldsteden en natuur. Bezoek tijdens een vakantie in Toscane beroemde kunststeden zoals Florence en Pisa of verblijf op het idyllische Italiaanse platteland tussen de wijngaarden. De lokale keuken is lekker, de wijn is altijd goed en ook de mensen zijn erg gastvrij. Geniet van het leven zoals de Italianen dat doen en beleef een ontspannen vakantie in Toscane.

Tips en informatie voor jouw vakantie in Toscane

De mooiste bezienswaardigheden van Toscane 
Toscane is terecht één van de meest geliefde vakantieregio’s van Italië. Met steden vol kunstschatten en romantische landschappen met rijen hoge cipressen, dichte bossen en olijfboomgaarden.
Vakantiehuis Toscane 
Bij de ANWB heb je ruime keuze uit diverse vakantiehuizen in Toscane. Bekijk het online aanbod.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

In de voetsporen van Da Vinci in Florence

Kunstliefhebbers beginnen hun vakantie in Toscane in Florence. De hoofdstad van Toscane wordt door de Italianen Firenze genoemd en was aan het eind van de middeleeuwen het middelpunt van de renaissance en is de bakermat van het moderne Europa. Kunstenaars als Leonardo da Vinci en Caravaggio vestigden zich in Florence en hun invloeden zijn daar vandaag de dag nog steeds te vinden. Breng in Florence een bezoek aan Galleria dell’Accademia en bekijk hier de David van Michelangelo, maar wandel onderweg ook kerken in die je tegenkomt voor nog meer bijzondere kunst. Zo vind je in de stad de iconische Duomo en ook de kerk Santa Croce, waar toonaangevende Italianen als Galileo, Machiavelli en Michelangelo begraven liggen, is het bezoeken waard.

Proef de smaken van Toscane

Een vakantie in Toscane staat voor veel mensen in het teken van lekker eten en drinken. De regio heeft haar eigen keuken met gerechten als pappa al pomodoro, een heerlijke broodsoep op basis van tomaten die op smaak wordt gebracht met olijfolie en basilicum. Een andere Toscaanse klassieker is bistecca alla Fiorentina. Deze heerlijke biefstuk werd al geserveerd in de tijd dat de familie Medici nog aan de macht was en wordt gegrild op een open houtskoolvuur. Bij deze gerechten bestel je natuurlijk een fles chianti, de bekende rode wijn die overal in de regio wordt gemaakt. Deze stevige rode wijn wordt gebotteld in een ronde mandfles en is te herkennen aan de zwarte haan op het etiket.

Optimaal ontspannen in de thermen van Saturnia

Wil je tijdens je vakantie in het mooie Toscane optimaal ontspannen? Reis dan naar het noorden van de regio voor een bezoek aan de thermen van Saturnia. Deze natuurlijke baden hebben een constante temperatuur van 37 graden en worden via een waterval door de rivier Gorello gevuld. Het zwavelgehalte in het water is hoog. Dat heeft een positief effect op de huid en luchtwegen en geeft het water de felblauwe kleur. De baden van Saturnia zijn gratis te bezoeken en zijn voor iedereen toegankelijk. Zorg dat je zwemkleding aan hebt wanneer je aankomt en plan je bezoek het liefst zo vroeg mogelijk op de dag om optimaal te genieten van deze rustgevende ervaring.