Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

All inclusive in Italië: van Romeinse schatten tot glooiende wijngaarden

Door all inclusive in Italië te verblijven, beleef je dit land in alle comfort. Ga op avontuur in de grote steden, waar vulkanen en forten moeiteloos samengaan. Duik in het verleden van het land en wandel langs eeuwenoude huizen die bijna perfect bewaard zijn gebleven of laat je juist verrassen door het ruige berglandschap in het noorden. Ook voor de kinderen is een all inclusieve verblijf in Italië een traktatie.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Italiaanse sferen in historische steden

Wanneer je all inclusive in Italië verblijft, zijn er altijd steden in de buurt met bruisende terrassen en historische schatten. Wandel over de middeleeuwse Ponte Vecchio in Florence, waar talloze juweliers hun waren verkopen. De rode koepel van de Duomo zie je al vanuit verte. Ook Turijn is een mooie tussenstop, met het koninklijk paleis en klassieke kunst in museum Palazzo Madama. In Napels torent vulkaan de Vesuvius boven het landschap uit, makkelijk te zien vanaf eilandfort Castel dell'Ovo.

Een reis door de geschiedenis

Italië is een land met een rijk verleden, wat tastbaar wordt tijdens je all inclusieve verblijf in het Italiaanse landschap. Breng een bezoek aan Pompeii en zie hoe de tijd hier stil is komen te staan na de uitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79 n. Chr. Oude winkels, huizen en kunstwerken zijn er nog altijd te zien. In Toscane ontdek je San Gimignano, ook wel het Manhattan van de middeleeuwen genoemd. Zie hoe de torenhoge middeleeuwse gebouwen je omringen wanneer je over het Piazza della Cisterna wandelt.

Wandelen, fietsen en watersporten

De Italiaanse natuur leent zich perfect voor een actieve vakantie, van de glooiende heuvels in Toscane tot de ruige Dolomieten in het noorden. Trek je wandelschoenen aan en volg het wandelpad langs de kust bij Cinque Terre, waar kliffen en wijnvelden elkaar moeiteloos afwisselen. Watersporters voelen zich helemaal op hun plek bij de Italiaanse meren, zoals het Comomeer of het Gardameer. Huur een boot om het water te verkennen of ga voor avontuur tijdens je all inclusive in Italië: kitesurfen of waterskiën is nog leuker met de groene heuvels op de achtergrond.

All inclusive in Italië met de kinderen

De kinderen hoeven niet stil te zitten wanneer jullie all inclusive genieten van Italië. Na een middag spetteren in het Comomeer gaat er bijvoorbeeld niets boven een leuke treinrit richting de heuvels. Vanaf het centrum van Como brengt de trein je naar het dorp Brunate, waar je op 700 meter hoogte over het meer uitkijkt. Bezoek tijdens een vakantie in Toscane het Pinocchio Park in Collodi, waar verschillende beelden dit beroemde verhaal uitbeelden. Kijken de kinderen liever hun ogen uit bij een waterval van 165 meter hoog? In Umbrië zijn de watervallen van Marmore een echt spektakel.