Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Fietsvakantie in Italië: van vlakke valleien tot ruige bergen

Italië is een uitdagend fietsland met een divers landschap dat vrijwel iedere fietser aanspreekt. Zo verken je tijdens een fietsvakantie in Italië de ruige Alpen in het noorden of ga je juist voor een ontspannen route langs de zuidkust. Onderweg kom je talloze schatten tegen, van historische grotwoningen tot wereldberoemde torens. Je leert tijdens je fietsvakantie dus de natuur en cultuur van Italië goed kennen.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Italië 
Daal af naar het ondergrondse centrum van Orvieto, spot de gigantische beukenbomen in Foresta Umbra en klim naar de top van de Etna-vulkaan op Sicilië.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Langs de oevers van de Adige

Het kabbelende water van de Adige is een uitstekende leidraad voor een fietsvakantie in Italië. Hier verken je het ruige landschap van de Dolomieten, waarna het landschap langzaam plaatsmaakt voor glooiende wijngaarden. Een tocht rondom de oevers van het Gardameer maakt je reis compleet. Neem ook eens de boot om het water vanuit een ander perspectief te bewonderen of beklim de Tremalzopas die aan de rand van het Gardameer begint. Ondertussen maak je tussenstops in steden zoals Verona, waar nog altijd een Romeins amfitheater staat. Het balkon van Julia uit het beroemde verhaal van Shakespeare is een romantische trekpleister in de stad.

Het zuidelijke Puglia

Verken de hak van Italië tijdens een fietsvakantie door de Italiaanse streek Puglia. Hier is de kust altijd in de buurt met rustige baaien die uitkijken over de Adriatische Zee en Ionische Zee. Maak een tussenstop bij het strand van Pizzomunno, waar torenhoge witte kliffen voor een bijzonder plaatje zorgen. Puglia is ook de streek van de trullo: witte kalkstenen huisjes met een opvallend puntdak. Ook de grotwoningen en Byzantijnse kerken in stad Matera zijn een traktatie tijdens je fietsvakantie door Italië. Fiets ook langs de wijngaarden van Puglia, die vooral in de zuidelijkste streek Salento liggen.

Genieten van het Toscaanse landschap

Toscane is een van de beroemdste regio's van Italië en dat is niet voor niets. Hier wisselen beroemde steden en glooiende wijngaarden elkaar af. Begin je fietsvakantie door Italië in Pisa, waar de iconische scheve toren niet te missen is. Maak een tussenstop bij Lucca. Hier torent een middeleeuwse toren met eikenbomen boven de stad uit, wat voor een markant plaatje zorgt. Wanneer je aankomt bij de stad Carrara zijn de marmergroeven niet te missen. Deze plaats is niet voor niets de marmerhoofdstad van de wereld. Wil je een uitstapje maken naar een andere wereldstad? Dan is Florence een goede keuze, met zijn renaissancepaleizen en middeleeuwse kathedraal met iconische rode koepel.