Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Vakantie aan de Adriatische Kust: combineer geschiedenis met het heden

Tijdens een vakantie aan de Adriatische Kust van Italië verblijf je in sfeervolle steden. Duizenden jaren oude monumenten en moderne uitgaansgelegenheden wisselen elkaar af. Ook bezoek je dwergstaat San Marino en laat je je imponeren door het prachtige uitzicht op de hoogste kliffen van Italië.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Italië 
Daal af naar het ondergrondse centrum van Orvieto, spot de gigantische beukenbomen in Foresta Umbra en klim naar de top van de Etna-vulkaan op Sicilië.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Het levende verleden van Triëst

Triëst is een stad bij de Sloveense grens en kent een lange geschiedenis. De Riccardo-poort staat hier bijvoorbeeld al 2100 jaar. Het grote Romeinse theater in het centrum van de stad is iets jonger. Na al die eeuwen vinden er ‘s zomers nog altijd evenementen plaats. Meer recente maar minstens zo indrukwekkende bezienswaardigheden zijn het als kunst- en cultuurmuseum ingerichte kasteel Miramare en de San-Giustokathedraal. Het door paleizen omgeven plein Piazza dell’Unità d’Italia baadt 's avonds in blauwe sfeerverlichting.

Wandelen over de hoogste kliffen van Italië

Niet ver van Triëst ligt het plaatsje Duino-Aurisina. Als het hier op de kustrotsen gelegen kasteel Duino niet genoeg tot de verbeelding spreekt, volg je het nabijgelegen wandelpad naar de baai van Sistiana. De route begint op de parkeerplaats van het kasteel en voert over de hoogste kliffen van Italië. De witte rotsen rijzen 80 meter uit de zee op en bieden een fenomenaal uitzicht. Eenmaal in Sistiana aangekomen, is het heerlijk nagenieten in een van de horecagelegenheden van de haven.

Rimini, moderne stad bij San Marino

Hoewel minstens zo oud als Triëst staat Rimini vooral bekend om zijn uitgaansmogelijkheden, stranden, boulevards en parken. Met de Boog van Augustus, het kasteel Sismondo en diverse musea heeft de stad echter ook genoeg cultuur te bieden. Veel toeristische attracties zijn via fietspaden met elkaar verbonden. En als je op vakantie aan de Adriatische kust toch in Rimini bent, bezoek dan meteen het historische San Marino. De drie torens op de Monte Titano zijn niet te missen.