Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

La dolce vita aan het Comomeer

Geniet van het zoete leven aan een van de mooiste meren van Italië.

Bekijk reizen 

In stijl op vakantie aan het Comomeer

Een vakantie aan het Comomeer is een Alpenvakantie in stijl. Verspreid langs dit diepste meer van Italië vind je sfeervolle dorpen en bruisende toeristenplaatsen. Vanaf het Balkon van de Alpen kijk je bij goed weer tientallen kilometers Italië in.

Welk type vakantie zoek je?

Tips en informatie voor jouw vakantie aan het Comomeer

De mooiste bezienswaardigheden van Italië 

Daal af naar het ondergrondse centrum van Orvieto, spot de gigantische beukenbomen in Foresta Umbra en klim naar de top van de Etna-vulkaan op Sicilië.

Meer aanbod voor Comomeer

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Prachtige villa’s aan het water

Een boottocht is de beste manier om een goed beeld van de fraaie villa’s rond het Comomeer te krijgen, waarvan vele bewoond worden door filmsterren. Vanaf het water kijk je je ogen uit en zie je deze monumentale gebouwen eens van de andere kant. Villa d’Este in Cernobbio is een prachtig staaltje architectuur uit de renaissance met een prachtige tuin. Vroeger woonden hier adellijke families, maar tegenwoordig is het een hotel. Bij Menaggio staat de Villa Carlotta, genoemd naar de dochter van de 19e-eeuwse Nederlandse prinses Marianne van Nassau. De villa en het omliggende park zijn te bezoeken.

Gravedona, oud stadscentrum tussen groene heuvels

Gravedona ligt onder aan de groene heuvels op de noordwestelijke oevers van het meer. Met zijn mooie boulevard, smalle straten, opeengepakte huizen, oude trappen, historische stadspoorten, fraaie kerken en het fotogenieke Gallio-paleis dwaal je hier tijdens je vakantie aan het Comomeer heerlijk rond. Gravedona heeft ook genoeg terrasjes om bij te komen van je indrukken. Aan winkels is hier evenmin gebrek. Op de eerste en derde woensdag kun je sfeerproeven op de uitgestrekte ochtendmarkt.

Autovrij ontspannen in Como

De hoofdstad van de Italiaanse provincie Lombardije en naamgever van het meer is Como. Het stadscentrum, dat binnen de eeuwenoude muren ligt, is grotendeels autovrij. Je vergaapt je hier zonder al te veel op de verkeersdrukte te hoeven letten aan de kathedraal van Como aan het Piazza del Duomo en de 12e-eeuwse stadspoort Porta Torre. Op de nabijgelegen heuveltop staan de ruïnes van het Castello Baradello. Como heeft ook een museum gewijd aan Garibaldi, een van de grondleggers van het huidige Italië.

Het Balkon van de Alpen

Een vakantie aan het Comomeer is een uitstekende gelegenheid voor prachtige uitzichten. Vanaf de stad Como neem je de kabelbaan naar het hogergelegen Brunate. De Funicolare Como-Brunate is ongeveer 1 kilometer lang en overbrugt 500 meter hoogteverschil. Eindpunt Brunate wordt ook wel het Balkon van de Alpen genoemd. Als het helder weer is, zie je vanaf hier de wolkenkrabbers van het 35 kilometer verderop gelegen Milaan. Een mooi panoramapunt is de bron van Pissarottino.